Faktum Macmockup
Faktum

Faktum

”Människan i fokus” var målet när Faktums nya sajt skulle byggas och tillsammans är det precis det vi uppnått. Men också att skapa en webbplats som förenklar och förbättrar för både redaktörer och användare. Det var också av ytterst stor vikt att lyfta Faktums grundidé och fokus - försäljarna och arbetet för att minska social utsatthet och hemlöshet.

Webb

Umbraco

Bakgrund

Under hösten 2020 bad Faktum oss att utveckla deras nya webb, då den nuvarande varken gick i linje med deras kärnvärden eller var särskilt användarvänlig. Vi valde att lyfta sajten från Wordpress till Umbraco 8 och då även med en helt ny design. Planen var att förenkla men också visa det som är viktigt på riktigt, människorna. Och därigenom också öka engagemanget kring Faktums mission att minska hemlöshet och socialt utanförskap

Om Faktum

Faktum är Götalands gatutidning. Försäljarna köper tidningen för 40 kronor, säljer den för 80 och behåller mellanskillnaden. Att sälja Faktum är ett jobb, inte välgörenhet. Jobb betyder mer än pengar. För vissa är försäljningen ett steg mot ett ordnat liv. För andra är det ett sätt att hålla sig flytande. Oavsett vilket så handlar tidningsförsäljningen för de flesta om mer än att bara tjäna kronor och ören – det innebär också att ta ansvar, planera sin vardag, skapa sig rutiner och ett socialt sammanhang.

Hjärtligt & Personligt

Ny webb & Design

Resultatet blev en ny, tjusig kostym där Faktum visas som Faktum bör: hjärtlig och personlig. För att öka engagemanget kring det Faktum gör, var besökarna hela tiden i fokus och därför både design och användarvänlighet (UX/UI). I sin nya fina skrud tror vi att de lockar både fler tidningssäljare och fler tidningsköpare.