Wfireferens
WFI

WFI

WFI utvecklar och säljer arbetsstationer som förbättrar företags flöde och framgång samt tillhandahåller helhetskoncept för industri och lager. Vårt samarbete med WFI initierades då bolaget behövde en partner som kunde utveckla en webb- och e-handelslösning med kundservice i fokus. I första steget innefattade uppdraget att bygga en e-handelslösning för moderbolaget Workplaces For Industries AB men under projektets gång breddade WFI sitt utbud med ett nytt varumärke; Kumi och senare i projektet adderades även ytterligare ett varumärke; Homeworx i lösningen

E-handel

Litium

PIM

Webb

Steg 1 – WFI

För att möta WFI:s behov och förfrågan om en e-handelslösning med kundservice i fokus byggde vi en helhetslösning på plattformen Litium med integration till affärssystemet Pyramid och inbyggt PIM-system för produkthantering. I den nya plattformen kan WFI optimera sina flöden och presentera relevant produktinformation på webben. Den erbjuder även ökad tillgänglighet för sina kunder med en kundportal där kunden bland annat kan se pris, lagersaldo, orderhistorik och ta kontakt med support via chattfunktion. Vi implementerade även en produktkonfigurator där kunden kan konfigurera sin egen arbetsbänk. Besök WFI:s e-handel.

Steg 2 – Kumi

Kumi inriktar sig mot offentliga miljöer och har som mål att skapa trivsel och glädje genom smarta produkter med en hållbar och kreativ design. Det nya varumärket, som är en del av Workplaces For Industries AB, skulle nu implementeras i samma Litium-installation som WFI. Kumi använder samma affärssystem som WFI och således även samma integration mot Pyramid. Med det nya varumärket kommer nya produktmallar och en annan prissättning, som används på den egna e-handelssajten. Ta en titt på Kumis e-handel.

Steg 3 – Homeworx

Det tredje varumärket, Homeworx säljer förvaringslösningar, garageinredning och verktyg för hemmafixare och fåmansföretag. Denna e-handelssajt är öppen med fokus på privatpersoner men erbjuder även en variant för företagare. Här ligger fokus på innehåll med kundcase, tips och trix och samarbeten av olika slag. Vi har även implementerat Flowbox som är en User Generated Content-funktion och tredjepartstjänst som speglar Instagram-inlägg, som taggats med #homeworx, på sajten. Kolla in homeworx.se

Resultatet

Resultatet är tre olika e-handelssajter på en och samma e-handelsplattform. Fördelarna? Du får en komplett webb-, PIM-, och e-handelslösning för tre olika varumärken, med tre olika kundgrupper i en och samma plattform. Helt enkelt en smidig lösning som är kostnadseffektiv och sparar mycket tid för administratörer.