Hoppa till innehållet

Jönköpings Teater

Anledningen till att projektet initierades var att Destination Jönköping under en längre tid administrerat flertalet webbplatser, som legat i olika lösningar, på olika CMS. Detta har skapat en intern sårbarhet som gjort det svårt att förvalta och utveckla sajterna enligt önskan.

Desktop Light

Sitevision

UX:UI

UX/UI

Search Alt

Webb

Jönköping Teater1
Macbook Air Mockup

Utmaningen

Anledningen till att projektet initierades var att Destination Jönköping under en längre tid administrerat flertalet webbplatser, som legat i olika lösningar, på olika CMS. Detta har skapat en intern sårbarhet som gjort det svårt att förvalta och utveckla sajterna enligt önskan. Lösningen var inte längre hållbar, varför det bestämdes att samtliga fyra webbplatser, som Destination Jönköping ansvarar för, skulle flyttas och utvecklas med samma teknik och i samma CMS – Sitevision.

Om Jönköpings Teater

Jönköpings Teater är en anrik teaterlokal som funnits sedan 1904. Teatern har sedan dag ett bjudit sina besökare på fantastiska föreställningar. Genom åren har verksamheten sett olika ut men fokus har alltid varit detsamma – besökarens upplevelse.

Med högt i tak och 353 säten i sammet som sträcker ut sig över parkett och två balkonger går ingen miste om den förtrollade atmosfären som erbjuds på Jönköpings Teater.

Iphone Mockup

Lösningen

För att effektivisera arbetet och dra nytta av support från Jönköpings kommun beslutades det att samtliga sajter skulle flyttas till Sitevision och kommunens server- och Sitevision-miljö. Först på tur att uppdateras och byggas om var Jönköpings Teater. Sajten byggdes med bas i de mallar som Jönköpings kommun använder och har en integration till Jönköpings kommuns API för evenemangshantering. Detta underlättar redaktörsarbetet mycket och hjälper besökare att hitta relevant information på ett tydligt, samlat och enhetligt sätt.

Det var enkelt och roligt att samarbeta med Toxic som både utvecklade webbplatsen och säkerställde kopplingen till kommunens evenemangshanterare. Som beställare är det tacksamt att jobba med en byrå som gärna delar med sig av kloka inspel som kan ha stor betydelse för slutresultatet.

- Camilla Hallgren, digital strateg på Destination Jönköping

Resultatet

Resultatet är en modern och användarvänligt sida som gör det enkelt att söka och köpa biljetter till föreställningar. Huvudsyftet med att underlätta förvaltning och vidareutveckla webbplatserna är uppfyllt och Destination Jönköping har numera helt andra förutsättningar att hantera webbplatserna. Uppdraget vanns av Toxic i en Sitevision-upphandling och innefattar utveckling av följande fyra verksamheters webbplatser; Jönköpings Teater, Jönköping Konsert & Kongress, Destination Jönköping och Jönköpings officiella besöksguide JKPG.com.

Screencapture Jonkopingsteater Se 2023 12 18 14 36 00
Toxic Mattias Kristensson 1

Mattias Lyck

Affärsutvecklare

036-860 22 58

Har du andra frågor?

Oroa dig inte, du kan ställa din fråga här nere i formuläret.