Hoppa till innehållet

Jönköping Konsert & Kongress

Anledningen till att projektet initierades var att Destination Jönköping under en längre tid administrerat flertalet webbplatser, som legat i olika lösningar, på olika CMS.

Desktop Light

Sitevision

UX:UI

UX/UI

Search Alt

Webb

Jönköping Konsert Och Kongress1
Macbook Mockup Jönköpings Konsert Och Kongress

Utmaningen

Anledningen till att projektet initierades var att Destination Jönköping under en längre tid administrerat flertalet webbplatser, som legat i olika lösningar, på olika CMS. Detta har skapat en intern sårbarhet som gjort det svårt att förvalta och utveckla sajterna enligt önskan. Lösningen var inte längre hållbar, varför det bestämdes att samtliga fyra webbplatser, som Destination Jönköping ansvarar för, skulle flyttas och utvecklas med samma teknik och i samma CMS – Sitevision. 2023 invigdes Jönköpings Konsert & Kongress nyrenoverade lokaler och det nya gemensamma varumärket lanserades. Tidigare fanns inte en specifik webbplats för verksamheten – något som givetvis behövde lösas.

Om Jönköping Konsert & Kongress

Jönköping Konsert & Kongress är en plats för inspirerande, glädjefyllda och givande upplevelser och möten, som stannar länge och väl i hjärtat och hjärnan. Här kan du ta del av en föreställning, anordna en kongress eller konferens eller hålla ett event för ditt företag. Jönköping Konsert & Kongress är ett samarbete mellan de kommunala bolagen Destination Jönköping och Elmia, som driver konsert- respektive konferens- och kongressverksamheten. Under 2023 förenades verksamheterna under ett nytt, gemensamt varumärke: Jönköping Konsert & Kongress.

Jönköpings Konsert Kongress Iphone Mockup

Lösningen

Toxic fick i uppdrag att ta fram en ny design som går i linje med den nyframtagna grafiska profilen och skapa en digital kostym som samlar information från de båda verksamheterna. På webben får besökaren tydlig information kring konsert- och kongressverksamheten, presentation av föreställningar samt tillgång till arrangörsinformation. Lösningen är byggd i Jönköpings kommuns server och Sitevision-miljö där vi också utgått från den bas av mallar som finns i kommunens befintliga miljö. Det beslutet togs för att effektivisera arbetet och underlätta förvaltningen av webbplatsen för Destination Jönköping. Sajten har också stöd för hämtning av evenemang från Jönköpings kommuns API.

Med ett smidigt samarbete möjliggjorde Toxic att vi kunde utveckla både en snygg och välfungerande webbplats i ett projekt med flera olika parter. Vid kvalitetsmätningen direkt efter lanseringen fick vi väldigt fina siffror vad gäller både tillgänglighet, SEO och innehåll. Vi är nöjda med både arbetsprocessen och resultatet av den nya webbplatsen.

- Camilla Hallgren, digital strateg på Destination Jönköping

Resultatet

Resultatet är en modern och användarvänlig hemsida med en unik design som linjerar med den grafiska profil som tagits fram för Jönköping Konsert & Kongress. På startsidan presenteras konsert och kongress som två ingångar, vilket tydliggör de olika verksamheterna för de respektive målgrupperna. Huvudsyftet med att underlätta förvaltning och vidareutveckla webbplatserna är uppfyllt och Destination Jönköping har numera helt andra förutsättningar att hantera webbplatserna. Uppdraget vanns av Toxic i en Sitevision-upphandling och innefattar utveckling av följande fyra verksamheters webbplatser; Jönköpings Teater, Jönköping Konsert & Kongress, Destination Jönköping och Jönköpings officiella besöksguide JKPG.com.

Screencapture Jonkopingkonsertkongress Se 2023 12 18 13 29 29
Toxic Mattias Kristensson 1

Mattias Lyck

Affärsutvecklare

036-860 22 58

Har du andra frågor?

Oroa dig inte, du kan ställa dina frågor här nere i formuläret.