Varsego Mac Mockup
Vad var kundens utmaning?

Vad var kundens utmaning?

Varsego är ett varumärke som ständigt strävar efter att utveckla sin affär och för att ligga i framkant i branschen ansåg kunden att de behövde uppdatera sin e-handel. Kunden såg ett behov av att förnya sin grafiska identitet för att attrahera nya kunder och förbättra kundupplevelsen. De såg även ett behov av att förenkla och automatisera flödet kopplat till webben för att minska den manuella handpåläggningen i allt från nykundsregistrering till EDI-orders från externa system.

E-handel

PIM

Litium

Webb

Vad blev vår lösning?

För att uppfylla kundens önskningar föll valet av plattform på Litium, som erbjuder CMS, PIM och e-handel i samma lösning. Vi fokuserade på att tydliggöra utbudet genom tydliga produktkategorier, highligtade kampanjer och fokus på produktutbud. I den nya lösningen erbjuds enkel registrering för nya kunder genom Briqpay. Flertalet integrationer gjordes för att skapa ett sömlöst flöde för order- och lagerhantering samt betallösningar. Vi integrerade även en sökmotor för en bättre kundupplevelse. Vidare byggdes den nya sajten med stort fokus på UX-design där en SEO-, och CRO-analys ligger till grund för den slutgiltiga designen och utvecklingen.

Vad blev resultatet?

Resultatet är en toppmodern e-handel med kunden i fokus och som erbjuder allt och lite till. Som kund till Varsego navigerar du enkelt i menyn. Du får en tydlig överblick över aktiva kampanjer och produktsortiment. En ny funktion som förhöjer kundupplevelsen ytterligare är möjligheten att skapa upp personliga inköpslistor som sparas på “Mina Sidor”. E-handelssajten erbjuder även personalisering av sajten beroende på kundtyp. Sajten byggdes mot B2B som målgrupp men ger samma köpupplevelse som en B2C-e-handel. Summa summarum har nu Varsego en e-handelssajt med den bästa tekniken på marknaden och med en ny grafisk identitet är de rustade för att möta såväl nya som gamla kunder och leverera förstklassig service.

Om Varsego

Varsego är Sveriges största glassdistributör och levererar marknadens ledande glassvarumärke, GB Glace över hela Sverige. Varsego har i dag 18 000 kunder över hela Sverige, från Kiruna i norr till Simrishamn i syd. Förutom glass består produktutbudet av dryck, konfektyr, proteinprodukter, fast food och mat- och kaffebröd. Deras kunder finns inom såväl dagligvaruhandeln, servicehandeln, horeca-segmentet som hos mindre aktörer så som sportföreningar.

Framtidssäkert

B2B e-handel

Med denna satsningen har vi skapat en mer sömlös och framtidssäker plattform för Varsego att stå på. Vi har också tagit fram ett grafiskt koncept och informationsstruktur som presenterar de produkter Varsego erbjuder på ett tydligt och enkelt sätt. Hela webben uttrycker budskapet ”Där du finns, finns vi – Din lokala grosisst i hela Sverige”. Målet är att visa att Varsego är den självklara grossisten inom servicehandel, horeca och food Service i Sverige.