Hoppa till innehållet

Varsego

Varsego är ett varumärke som ständigt strävar efter att utveckla sin affär och för att ligga i framkant i branschen ansåg kunden att de behövde uppdatera sin e-handel.

Desktop Light

E-handel

Basket Alt 3 Light

Litium

PIM

PIM

Search Alt

Webb

Varsego 2
BTS Varsego 16

Varsego x Toxic

Vi tycker att projektet med Varsego är ett väldigt bra exempel på hur vi vill jobba med våra kunder; kundnära med fokus på att skapa värde och förvandla vision till verklighet. I den här filmen berättar våra vänner på Varsego om utmaningen, lösningen, resultatet och effekten av deras nya e-handel. Psst, spoiler alert – Varsego ökade sin totala försäljning med över 20% det första året. Se filmen för att få hela berättelsen.

Varsego 1 (1)

Utmaningen

Kunden såg ett behov av att förnya sin grafiska identitet för att attrahera nya kunder och förbättra kundupplevelsen. De såg även ett behov av att förenkla och automatisera flödet kopplat till webben för att minska den manuella handpåläggningen i allt från nykundsregistrering till EDI-orders från externa system.

Lösningen

För att uppfylla kundens önskningar föll valet av plattform på Litium, som erbjuder CMS, PIM och e-handel i samma lösning. Vi fokuserade på att tydliggöra utbudet genom tydliga produktkategorier, highligtade kampanjer och fokus på produktutbud. I den nya lösningen erbjuds enkel registrering för nya kunder genom Briqpay.

Flertalet integrationer gjordes för att skapa ett sömlöst flöde för order- och lagerhantering samt betallösningar. Vi integrerade även en sökmotor för en bättre kundupplevelse. Vidare byggdes den nya sajten med stort fokus på UX-design där en SEO-, och CRO-analys ligger till grund för den slutgiltiga designen och utvecklingen.

Resultatet

Resultatet är en toppmodern e-handel med kunden i fokus och som erbjuder allt och lite till. Som kund till Varsego navigerar du enkelt i menyn. Du får en tydlig överblick över aktiva kampanjer och produktsortiment. En ny funktion som förhöjer kundupplevelsen ytterligare är möjligheten att skapa upp personliga inköpslistor som sparas på “Mina Sidor”. E-handelssajten erbjuder även personalisering av sajten beroende på kundtyp. Sajten byggdes mot B2B som målgrupp men ger samma köpupplevelse som en B2C-e-handel. Summa summarum har nu Varsego en e-handelssajt med den bästa tekniken på marknaden och med en ny grafisk identitet är de rustade för att möta såväl nya som gamla kunder och leverera förstklassig service.

Varsego Scroll

Om Varsego

Varsego är Sveriges största glassdistributör och levererar marknadens ledande glassvarumärke, GB Glace över hela Sverige. Varsego har i dag 18 000 kunder över hela Sverige, från Kiruna i norr till Simrishamn i syd. Förutom glass består produktutbudet av dryck, konfektyr, proteinprodukter, fast food och mat- och kaffebröd. Deras kunder finns inom såväl dagligvaruhandeln, servicehandeln, horeca-segmentet som hos mindre aktörer så som sportföreningar.

Varsego 4

Framtidssäkert

Med denna satsningen har vi skapat en framtidssäker plattform för Varsego att stå på. Vi har också tagit fram ett grafiskt koncept och informationsstruktur som presenterar de produkter Varsego erbjuder på ett tydligt och enkelt sätt. Målet är att visa att Varsego är den självklara grossisten inom servicehandel, horeca och food Service i Sverige.

Toxic Oscar Salomonsson 16

Oscar Salomonsson

Affärsområdesansvarig e-handel

031-376 24 82

Har du fler frågor?

Oroa dig inte, du kan ställa din fråga här nere i formuläret.