Intranätet Länken

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling bad om vår hjälp med ett nytt intranät för att de under lång tid haft problem med den interna kommunikationen. Verksamheten är minst sagt komplex, med totalt 178 kontor och tillhörande 850 medarbetare utspridda över hela landet. Servicebolaget i Stockholm har i uppdrag att hjälpa alla de kontor som finns runtomkring i Sverige. För servicebolaget var det därför naturligt och framförallt viktigt att hitta en gemensam plats för alla medarbetare att mötas - och det resulterade i intranätet Länken.

Länken har 600 besök dagligen

Innan Länsförsäkringar Fastighetsförmedling kom till oss hade det problem med att nå ut med informationen i organisationen. Det dåvarande intranätet hade en låg frekvens på antalet besökare och det ville de göra någonting åt. Idag är det i snitt 600 besök dagligen på Länken - där unika besökare är ungefär hälften av alla medarbetare.

Värdet

Kommunikation

För att underlätta kommunikationen mellan respektive kontor kan man välja att följa sitt länsbolag - vilket gör att länsbolaget kan rikta sitt budskap till rätt personer direkt. Medarbetarna kan även skapa favoriter och följa det man själv är intresserad av, vilket skapar relevans för respektive person och roll.

Behörighet

En annan fördel är att det finns olika behörighetsgrader, vilket innebär att servicebolaget kan producera nyheter gentemot vissa målgrupper, vilket gör det lättare att kommunicera mer riktat utan risk för att alla ser det.

Socialt

Länken har medfört ett mer socialt intranät, där ”superusers” hjälper kollegor dagligen, vilket i sin tur resulterat i betydligt mindre intern support. Som en följd av det har hela verksamheten fått en starkare teamkänsla och det genererar ett bättre arbetsklimat i längden.

Starta dagen med rätt förutsättningar

Huvudsyftet med intranätet idag är att det ska vara navet där varje medarbetares dag startar, för att samla alla på en plats. Via intranätet får alla i verksamheten tillgång till samma information, i ett enda informationsflöde, samtidigt. En annan viktig aspekt är att intranätet är socialt, där medarbetare kan kommentera och gilla varandras kommentarer och inlägg, precis som på Facebook. Eftersom verksamheten är beroende av ett antal olika system i den dagliga driften är det av stort värde för servicebolaget att intranätet har ett single-sign-on. Det innebär att medarbetarna loggar in i intranätet och kan därigenom nå övriga system, exempelvis ERP-systemet Vitec Express.

Länken - En naturlig mötesplats

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling jobbar kontinuerligt med innehållet på intranätet, som ska skapa ett mervärde för alla medarbetare. Det ska vara naturligt för kollegor att interagera med varandra via intranätet, genom chattar, grupprum och levande statistik som är relevant för respektive kontor. Med hjälp av statistiken kan de olika kontoren följa försäljning och NPS (kundlojalitet) både hos sig själva och hos sina kollegor i övriga delar av landet.

Kom i kontakt med oss

Vet du inte var du ska börja? Det vet vi. Ring oss eller kom och hälsa på, vi har gott (om) kaffe!

Klicka här

Tack för att du tog första steget!
Vi tar nästa steg och hör av oss till dig.

Det är här ditt nya projekt börjar.

Ge oss lite kött på benen kring vilken typ av projekt det gäller så hör vi av oss inom kort.

Webb

E-Handel

SEO

Varumärkesstrategi

Foto & Film

Webbanalys

PIM-system

Grafisk identitet

Intranät

Sociala Medier

Mobil & Webbapp

Google Ads

Beskrivning av projekt

Dina uppgifter
Oj, nått gick fel! Kolla så alla fält blev korrekt eller kontakta oss via kontaktsidan.