IMG 9551
Svenska Innebandyförbundet

Svenska Innebandyförbundet

Toxic ansvarar för förvaltning av befintlig sajt samt utveckling av ny sajt som byggs på plattformen Umbraco. Integration till Innebandyappen och iBIS ingår också i det pågående projektet som går under namnet Innebandy 2.0.

Webb

Umbraco

Om Svenska Innebandyförbundet

Svenska Innebandyförbundet bildades 1981. Fyra år senare antogs förbundet till Riksidrottsförbundet och sporten växte snabbt. 2021 består Svensk Innebandy av 854 föreningar och 106 687 spelare. Förbundet jobbar med att utveckla sporten och sportens varumärke.

Uppdraget

Toxic har under det senaste ett och halvt året ansvarat för förvaltning och utveckling av Innebandyförbundets befintliga sajt, som är byggd på Umbraco. Sedan starten av samarbetet har projektet ”Innebandy 2.0” initierats för att lyfta förbundets sajt flera nivåer. Vid utvecklingen av den nya sajten läggs stor vikt vid UX-design, användarvänlighet och mobile first. Webben byggs på Umbraco, som är blockbaserat, flexibelt och syftar till att underlätta redaktörsarbetet för både vana och ovana redaktörer. Toxic arbetar även med integrationer mot Innebandyappen och iBIS som är förbundets administrativa verktyg där bland annat information om serier och spelscheman publiceras. Integrationerna innebär att info plockas från webben och skickas till appen och information från iBIS hämtas och visas på webben.

Läs mer om Umbraco här

Nu har Svensk Innebandy en ny hemsida och jag vill med några enkla rader tacka för ert bidrag i arbetet. Tillsammans har vi skapat en modern hemsida som jag hoppas ska falla våra besökare och redaktörer i god smak. (…) Ni lyckades fånga våra tankar på bästa sätt och arbetet med utvecklingen har både varit kul och enkelt och nu står vi här och har lanserat en ny hemsida. Jag hoppas ni är stolt och nöjd med resultatet och samarbetet. Det är jag i alla fall.

Thomas K:h Andersson CTO/IT-ansvarig på Svenska Innebandyförbundet