Schenker Mockup Iphone3
DB Schenker

DB Schenker

Tillsammans med DB Schenker som vi har haft ett långt samarbete med har vi tagit fram ett flertal appar. Här presenterar vi fyra av dem.

System & App

4 Appar

DB Schenker har satsat på appar för att effektivisera och automatisera sina arbetsflöden. Vi har tillsammans tagit fram tre appar. App 1 syftar till scanning och hantering av reklamationer. Här dokumenteras inkommande leveranser som är skadade med bild och signeras av åkaren. Dessa reklamationer hanteras internt och blir sökbara för åkaren och möjliggör enkel uppföljning. App 2 är en där du skannar av postnummer på etiketter, via kamera, scanner och text. App 3 är också en scanning men denna hanterar burar. Alla inkommande och avgående burar räknas och alla terminaler kan se hur många burar som kommer från respektive destination varje skift. I appen sköts även inventeringen en gång per månad som blir underlag för internfakturering av burar. App 4 är en app som styr de nya och moderna AGV:erna. 

 

I denna video berättar Fredrik Ottosson på DB Schenker lite mer om de fyra apparna och vårt samarbete. 

Om DB Schenker

DB Schenker i Sverige transporterar det mesta du kan tänka dig över hela världen. Med ett transportnätverk som täcker hela jordklotet har du som kund möjligheten att få ett komplett flöde i dina transporter, oavsett vart eller hur du skickar det. DB Schenker i Sverige är dotterbolag till tyska statligt ägda Deutsche Bahn, med sammanlagt 3.500 personer fördelade på 25 distrikt över hela landet.

Resultat

Appar

Lösningarna har väsentligt minska felhantering av gods på alla terminaler. Systemet sköts helt av Schenkers egen personal. Tanken är att alla terminaler i en framtida version skall märka upp gods till varandra. Detta kommer spara mycket tid och minska felfrekvensen ytterligare Vi har sparat tid och skapat kontroll för reklamationshantering, samt så finns det en kontroll av eventuellt svinn i organisationen och man kan följa vart det sker.

Samarbetet har fungerat mycket bra, vi har ju en väldigt stabil och funktionell produkt idag. Vi har inte haft några störningar sedan vi startade!

Fredrik Ottosson Vinblad Terminalchef, DB Schenker