Den digitala resan

Essem design utvecklar och tillverkar designad hallinteriör med personlighet, funktionalitet och hållbarhet som ledstjärnor. Rötterna finns i Anderstorp och Essem har en gedigen historia som går tillbaka till 1937. Historian mellan Essem och Toxic går långt tillbaka då vi började med att lansera en ny webb. När siktet nu var inställt på att lansera e-handel fick vi förtroendet igen tillsammans med Essem och deras varumärkesbyrå.

Vi började med gemensamma förstudier där syfte, mål, och vision definierades. Fokus för lanseringen låg på en enkel användarupplevelse med känsla för design i alla led. E-handel ska ses som Essems flaggskepps ”butik” där produkthantering, varumärke och historian är lika viktig att lyfta fram.

Robert Bladh
VD, Essem Design

"Essem Design och Toxic har haft ett långt samarbete. Vi vet att de alltid är närvarande och ett genuint engagemang i vår verksamhetsutveckling. En sådant här projekt är aldrig spikrakt men Toxic håller ens hand hela vägen."

Värdet vi skapat

Hållbarhet

Precis som Essem Desisgn skapar produkter som ska hålla över lång tid, har vi tillsammans skapat en lösning som kommer hålla och går att skala upp för framtiden om man vill ta sig an nya marknader.

Varumärke & Personligt

Med lösningen har Essem Design möjlighet att kontrollera sitt varumärke, etablera direktrelation med sina kunder och följa deras köpresa från första kontakt till service efter köp. De kan erbjuda hela sitt sortiment i en kanal och med produktkonfiguratorer kan Essem också erbjuda alla kunder skräddarsydda produkter anpassade efter enskilda önskemål av material och färgval.

Effektiva flöden

Ordnarna som nu kommer in automatiskt i affärssystemet underlättar för produktion och administration med mindre handpåläggning då flödena nu går helt digitalt. I Storm har Essem skapat dashboards där det går att följa sina KPI:er dagligen som möjliggör enkel uppföljning och kontroll av din e-handel.

Teknik

I denna lösning har vi haft tre huvudplattformar att arbeta med, Storm Ecommerce som står för produkthanteringen PIM, Pyramid som är affärssystemet och Umbraco för att arbeta med visning av innehållet på siten. Med Storm e-handelsplattforms som är headless kunde vi smidigt integrera det med andra plattformar så som logiskt lösningen Logtrade och Klarna check-out som betallösning.

Storm är en flexibel lösning som har många möjligheter, här har vi exempelvis arbetat med import av prislistor, valutaregler och fraktrabatter. Där du i admingränssnittet kan navigera dig smidigt mellan språken och arbeta i PIM:et för dina marknader.

Vi har lagt stort fokus på produktsidorna där vi byggt en produktkonfigurator baserat på färg, material och storlek som uppdaterar pris beroende på vilket utförande du väljer.

Besök webbsidan Fler kundcase

Vägen till en stark digital närvaro

Vet du inte var du ska börja? Det vet vi. Ring oss eller kom och hälsa på, vi har gott (om) kaffe!

Klicka här

Tack för att du tog första steget!
Vi tar nästa steg och hör av oss till dig.

Det är här ditt nya projekt börjar.

Ge oss lite kött på benen kring vilken typ av projekt det gäller så hör vi av oss inom kort.

Webb

E-Handel

SEO

Varumärkesstrategi

Foto & Film

Webbanalys

PIM-system

Grafisk identitet

Intranät

Sociala Medier

Mobil & Webbapp

Google Ads

Beskrivning av projekt

Dina uppgifter
Oj, nått gick fel! Kolla så alla fält blev korrekt eller kontakta oss via kontaktsidan.