Essem Design Macmockup
Essem Design

Essem Design

Historian mellan Essem och Toxic går långt tillbaka då vi började med att lansera en ny webb. När siktet nu var inställt på att lansera e-handel fick vi förtroendet igen tillsammans med Essem och deras varumärkesbyrå. Vi började med gemensamma förstudier där syfte, mål, och vision definierades. Fokus för lanseringen låg på en enkel användarupplevelse med känsla för design i alla led. E-handel är Essems flaggskepps ”butik” där produkthantering, varumärke och historian är lika viktig att lyfta fram.

E-handel

Marknadsföring

Norce

Umbraco

Webb

Teknik

I denna lösning har vi haft tre huvudplattformar att arbeta med, Storm Ecommerce som står för produkthanteringen PIM, Pyramid som är affärssystemet och Umbraco för att arbeta med visning av innehållet på siten. Med Storm e-handelsplattforms som är headless kunde vi smidigt integrera det med andra plattformar så som logistiklösningen Logtrade och Klarna check-out som betallösning.

Om Essem Design

Essem design utvecklar och tillverkar designad hallinteriör med personlighet, funktionalitet och hållbarhet som ledstjärnor. Rötterna finns i Anderstorp och Essem har en gedigen historia som går tillbaka till 1937.

Digital Marknadsföring

I samband med att vi satte igång projektet att lansera en E-handel för Essem Design startade också projektet att öka den totala digitala närvaron för Essem som varumärke. Med syfte att vid lansering kunna driva trafik till e-handeln så fler får kännedom om den och kan interagera med den. Vi började med en workshop för att tillsammans sätta syfte och mål för närvaron i Sociala Medier och utifrån det skapa en strategi för hur Essem ska arbeta med sina kanaler, då avseende både det betalda och organiska innehållet. Workshopen innefattade även att samla in material om Essems målgrupper för att kunna skapa personas som ger oss mer djupgående information om personerna bakom likes och kommentarerna. Men också att vi baserat på data kan nå målgrupperna i rätt fas av köpresan.

Resultat

En plattform flera marknader

Ordnarna som nu kommer in automatiskt i affärssystemet underlättar för produktion och administration med mindre handpåläggning då flödena nu går helt digitalt. I Storm har Essem skapat dashboards där det går att följa sina KPI:er dagligen som möjliggör enkel uppföljning och kontroll av din e-handel. Vi har satt upp importer av prislistor, valutaregler och fraktrabatter. I amingränssnittet kan du navigera dig smidigt mellan språken och arbeta i PIM:et för dina marknader. Vi har lagt stort fokus på produktsidorna där vi byggt en produktkonfigurator baserat på färg, material och storlek som uppdaterar pris beroende på vilket utförande du väljer.

"Essem Design och Toxic har haft ett långt samarbete. Vi vet att de alltid är närvarande och har ett genuint engagemang i vår verksamhetsutveckling. En sådant här projekt är aldrig spikrakt men Toxic håller ens hand hela vägen."

Robert Bladh VD