Hoppa till innehållet

SIA Glass

SIA Glass har sedan länge legat i framkant vad gäller kreativ marknadskommunikation. En av utmaningarna var att den gamla webbplatsen inte bar samma utseende och känsla som övrig marknadsföring. Lösningen blev ett enhetligt koncept för varumärket i form av en ny webbplats.

Growth Marketing

Growth Marketing

Desktop Light

Umbraco

Search Alt

Webb

Sia Glass1
Sia Glass4

Utmaningen

Utmaningen för SIA Glass var att gå från en spretig kommunikation av varumärket till en helhet som genomsyras i all kommunikation i de utvalda kanalerna. Önskemålet var att skapa ett grafiskt uttryck i digital form som speglar varumärket i digitaliseringen och skapar en strategi för sökmotoroptimering för varumärkets spridning i sociala medier.

Om Sia Glass

SIA Glass är en del av Berte-koncernen som faktiskt är Sveriges äldsta familjeägda företag med start redan 1569. Glassmejeriet är inte riktigt lika gammalt, utan startade 1961. SIA Glass är en produkt av både arv och miljö. Arvet är generationer av mjölnare, lantbrukare, entreprenörer och samhällsbyggare. Miljön är Slöinge i Halland: bördiga spannmålsfält, Suseåns forsar och de gröna kullarna runt Susedalen.

Sia Glass2

"Vill ha-begär"

Webbplatsen som vi har skapat bygger på Umbraco, där vi applicerat en avskalad design som låter glassen stå i centrum. Lekfullhet, rörlighet, färgsättning och funktionalitet med produkterna i fokus syftar till att skapa ett skönt ”ha-begär” till SIA Glass olika produkter och smaker.

Resultatet

Vi har arbetat med Google Analytics för att samla in relevant information som kan kopplas till uppsatta mål och plan som vi skapat för optimal uppföljning av resultaten. Genom att studera övergripande KPI:er ihop med genomförd målgruppsanalys, har vi även tagit fram ett marknadsunderlag med fokus på sociala medier. Vi fick också möjligheten att genomföra två utbildningar i digital marknadsföring med inslag av statistikhantering i Google Analytics och Facebook Ads manager. Detta för att ge SIA Glass rätt förutsättningar för att lyckas med sin digitala marknadsföring.

Screencapture Siaglass Se Sv 2023 11 28 14 58 21

Med kreativitet, engagemang och tillgänglighet har Toxic gett oss ett enkelt och proffsigt samarbete från start till lansering.

- Susann Petersson, Marknadskommunikatör på Sia Glass

Toxic Oscar Salomonsson 16

Oscar Salomonsson

Affärsområdesansvarig e-handel

031-376 24 82

Har du andra frågor?

Oroa dig inte, du kan ställa din fråga i formuläret nedan.