Sia Glass Macmockup
SIA Glass

SIA Glass

SIA Glass har sedan länge legat i framkant vad gäller kreativ marknadskommunikation. Men en av utmaningarna har varit att den dåvarande webbplatsen inte bar samma utseende och känsla som övrig marknadsföring. SIA Glass hade två ansikten utåt. För att lösa detta kontaktade de oss som fick uppdrag att skapa ett digitalt och enhetligt koncept för varumärket i form av en ny webbplats.

Webb

Umbraco

Growth Marketing

Uppstart

Utmaningen för SIA Glass var att gå ifrån en spretig digital kommunikation av varumärket till en helhet som genomsyras i all kommunikation i de utvalda kanalerna, med basen av en funktionell webb och plattform. Önskemålet var att skapa ett grafiskt uttryck i digital form som speglar varumärket, ökar SIA Glass driv framåt i digitaliseringen och skapa en strategi för sökmotoroptimering för varumärkets spridning i sociala medier. 

Om SIA Glass

SIA Glass är en del av Berte-koncernen som faktiskt är Sveriges äldsta familjeägda företag med start redan 1569. Glassmejeriet är inte riktigt lika gammalt, utan startade 1961. SIA Glass är en produkt av både arv och miljö. Arvet är generationer av mjölnare, lantbrukare, entreprenörer och samhällsbyggare. Miljön är Slöinge i Halland: bördiga spannmålsfält, Suseåns forsar och de gröna kullarna runt Susedalen.

Vill "Habegär"

Webbplatsen som vi har skapat bygger på publiceringsverktyget Umbraco, där vi har applicerat en avskalad design som låter glassen stå i centrum. Lekfullhet, rörlighet, färgsättning och funktionalitet med produkterna i fokus syftar till att skapa ett skönt ”habegär” till SIA Glass olika produkter och smaker. SIA har fått möjlighet att bygga och förändra sitt innehåll på ett kreativt sätt. Nästa steg var att skapa förutsättningar för att driva trafik och varumärkesbyggande innehåll i alla digitala kanaler.

”Med kreativitet, engagemang och tillgänglighet har Toxic gett oss ett enkelt och proffsigt samarbete från start till lansering”

Susann Petersson Marknadskommunikatör

Resultat

Ett lyft för alla digitala kanaler

Vi har arbetat med Google Analytics för att samla in relevant information som kan kopplas till uppsatta mål och plan som vi skapat för optimal uppföljning av resultaten. Genom att studera övergripande KPI:er ihop med genomförd målgruppsanalys, har vi även tagit fram ett marknadsunderlag med fokus på sociala medier. Vi fick också möjligheten att genomförda två utbildningar i digital marknadsföring med inslag av statistikhantering i Google Analytics och Facebook Ads manager. Detta för att ge SIA Glass rätt förutsättningar för att lyckas med sin digitala marknadsföring.