Hoppa till innehållet

Jönköping Södra IF

Fotbollsföreningen J-södra var i behov av en ny webb och ny grafisk profil. Toxic valdes som samarbetspartner och en ny webb på Umbraco samt en ny grafisk profil har tagits fram.

Desktop Light

Umbraco

UX:UI

UX/UI

Search Alt

Webb

Jsödra2
Jsödra3

Utmaningen

Samarbetet Toxic och Jönköpings Södra IF initierades då J-södra presenterade några utmaningar som de ville ha hjälp att få ordning på. Dels fanns behovet att ta fram nytt grafiskt material dels svarade inte J-södras tidigare webbplats upp till de förväntningar som ställdes sett till användarvänlighet och flexibilitet.

Om Jönköpings Södra IF

J-södra fotbollsförening grundades 1922 och har i dagsläget över 600 aktiva ungdomar och en egen akademi. Herrlaget spelade i Allsvenskan säsongen 2016 och 2017 men fick 2018 återigen spela i Superettan efter förlorat kvalspel. Föreningen har även ett damlag som från 2018 har klättrat från div 4 till div 1 på bara några år.

Lösningen

Ge oss en utmaning och vi antar den. Toxic byggde en ny webbplats på Umbraco, en plattform som är användarvänlig, flexibel och underlättar redaktörsarbetet. Till den nya webben lades även fokus på UX-design och ett generellt ansiktslyft. Vidare togs en ny Brand Book fram där bland annat ett komponentbibliotek inkluderades. Via biblioteket kan de personer som jobbar med sociala medier inom föreningen ladda ner färdigt material och mallar för exempelvis startelva och statistik. Den kompletta lösningen är byggd för att göra redaktörsarbetet så smidigt som möjligt.

Screencapture Jonkopingssodra Se 2023 11 23 16 28 47
Toxic Mattias Kristensson 1

Mattias Lyck

Affärsutvecklare

036-860 22 58

Har du fler frågor?

Oroa dig inte, ställ din fråga här nere i formuläret.