Hoppa till innehållet
Bildbank 50

Vad är SEO?

Vi förklarar varför SEO är nödvändigt för att lyckas på webben.

SEO står för Search Engine Optimization. På svenska heter det sökordsoptimering, sökmotoroptimering eller sökoptimering som är namn på de tekniska åtgärder och metoder som är kopplade till faktorer som styrs av sökmotorns algoritm, och som på ett kontinuerligt sätt utförs för att förbättra placeringar på ord och fraser i olika sökmotorer såsom Google, Yahoo och Bing.

SEO ingår som en del i sökmarknadsföring med skillnaden att arbetet omfattar förbättring av struktur, innehåll och användarupplevelse på den egna hemsidan jämfört med sökannonsering som sker hos extern part (exempelvis Google Ads).

Varför behöver du SEO?

Om du vill få fler affärer och besökare till din hemsida kommer SEO (Search Engine Optimization) att spela en avgörande roll

I takt med att fler av dina konkurrenter köper SEO-tjänster eller utför arbetet själva så riskerar du att hamna allt längre bak på träfflistorna.

Detta kan innebära en betydande försäljningsminskning om inte du också optimerar din webbplats för att återfå förlorade positioner.

Självklart kan du också befinna dig i startgroparna med en helt ny hemsida och ett antal konkurrenter som du vill ta dig förbi.

Vill du lära dig mer om SEO så kan vi direkt ge svar på följande vanliga frågor:

Hur lång tid tar SEO?

Vad kostar SEO?

Varför syns inte min hemsida på Google?