Hoppa till innehållet
IMG 0084

Vad är Facebook Business Manager?

Det är en fråga som kommer upp då och då, ofta tillsammans med fler frågor, som: kostar det något att använda? Vem kan använda det? Och kanske den vanligaste av alla: varför ska jag använda Facebook Business Manager?

Nu ser vi till att reda ut frågetecknen kring Facebook Business Manager.

Facebook Business Manager är ett administrationsverktyg där du kan administrera alla dina Facebook-produkter, på ett och samma ställe. Det är lite som ett nav för all Facebook-hantering, där du kan styra dina Facebook-sidor, Instagram-konton och annonskonton – och vem som ska ha tillgång till dem. Det underlättar helt enkelt vardagen för dig som arbetar med Facebook – oavsett om du driver ett företag eller arbetar med sociala medier åt andra företag.

Underlätta vardagen med Facebook Business Manager

Har du en Facebook-sida, och kanske till. och med ett annonskonto, finns det en hel del fördelar med att komma igång. Business Manager gör det enklare att hålla isär jobb och privatliv på Facebook, då det särskiljer ditt privata konto från den eller de Facebook-sidor du administrerar. Verktyget underlättar också för företag och organisationer som har flera administratörer, då det enkelt går att lägga till och ta bort användare. Dessutom innehåller det partnerintegrationer som gör det smidigt den dagen du vill ha hjälp av en byrå – oavsett om det handlar om organiska publiceringar, annonsering eller analys.

Kostnadsfri tjänst som alla kan använda

Vem som helst kan skaffa Business Manager och det kostar ingenting att använda. Att börja använda Business Manager är ingen stor omställning från hur du administrerar din sida idag. Det är också lätt att sätta upp.

Så här sätter du upp ett Business Manager-konto:

  1. Gå till https://business.facebook.com/create och välj "Skapa konto".
  2. Ange ditt namn och bekräfta din identitet med Facebooks inloggningsuppgifter.
  3. Följ uppmaningarna för att skapa ditt företagskonto.

OBS. När din sida har importerats kan du endast hantera dina tillgångar i Business Manager, och inte längre från ditt personliga Facebook-konto.

Vill du ha hjälp med ditt arbete i sociala medier?

Vi hjälper dig och ditt företag att hänga med i svängarna. Vi täcker upp när ni inte hinner med – så att du kan lägga ditt fokus på det du är expert på. Med Toxic får du en långsiktig partner som hjälper till med strategi, annonsering, kampanjplanering och utvärdering. Hör av dig så berättar vi mer!