Hoppa till innehållet
Dsc 1981 2

Facebook Business Manager och Facebook Ads Manager – vad är skillnaden?

Vi som arbetar med sociala medier älskar det faktum att vi kan hantera alla de konton vi jobbar med på ett och samma ställe. Men den underbara Facebook-världen är långt ifrån självklar för alla. Vi förklarar skillnaderna.

Business Manager har egentligen inget att göra med Ads Manager, det är två olika plattformar som går utmärkt att använda utan varandra. För att förtydliga kikar vi på de olika tjänsterna och vad de är till för.

Facebook Business Manager

Facebook Business Manager är en kostnadsfri tjänst som alla kan använda. Tjänsten låter dig hantera alla dina Facebook-produkter och vem som ska ha tillgång till dem – allt på ett och samma ställe. Verktyget låter dig också hålla isär jobb med privatliv på Facebook, då det håller separerar ditt privata konto från den eller de Facebook-sidor du administrerar. Business Manager underlättar helt enkelt vardagen för dig som arbetar med Facebook – oavsett om du driver ett litet eller stort företag.

Vill du lära dig mer om Business Manager? Läs vårt blogginlägg: Vad är Facebook Business Manager?

Facebook Ads Manager

Facebook Ads Manager är endast till för skapande och hantering av kampanjannonser. Att skapa kampanjannonser skiljer sig från att sponsra/marknadsföra ett inlägg på Facebook-sidan. Syftet med att sponsra ett inlägg är att öka räckvidden och interaktionerna. När du vill annonsera för andra mål behöver du använda Ads Manager. Här kan du optimera dina kampanjer för mål såsom trafik, konverteringar eller gillamarkeringar av sidan. Genom statistik och rapporter kan du sedan analysera annonserna, och på så sätt se hur de har levererat utifrån de mål du satt upp. Vill du avancera din annonsering och nå specifika mål är det alltså Ads Manager du ska ha.

Läs mer om Ads Manager och vilka fördelar som finns i vårt blogginlägg: Vad är Facebook Ads Manager?

Om du inte redan använder Facebook Business Manager är det dags att börja! Om du inte annonserar, varför inte? Vill du hjälp? Hör av dig till oss!

Toxic Ida Boman 8

Ida Boman

Unit Manager, Growth Marketing (Föräldraledig)

036-860 22 35

Kom i kontakt med oss!