Hoppa till innehållet
Ruchindra Gunasekara Gk8x Xccdzg Unsplash

Vad är ett PIM?

PIM förenklar produkthanteringen för din e-handel. PIM eller Product Information Management är ett system för att skapa en bättre struktur och minimera administration för företags produkthantering.

Vad är ett PIM?

Ett PIM-system är till för att samla produktinformation på ett och samma ställe för att sen kunna exporteras och användas i multipla kanaler, exempelvis i Sociala Medier, E-handel, App eller Affärssystem. Vikten av att kunna erbjuda korrekt produktinformation i rätt tid är nyckeln för att lyckas med sin marknadsföring och försäljning.

När behöver jag ett PIM?

  • När produktdatan eller produktutbud förändras ofta.
  • Vid försäljning i multipla kanaler, exempelvis: Instagram, Facebook, E-handel eller fysisk butik.
  • När en produkt snabbt måste komma ut till försäljning och när flera människor är involverade i processen att uppdatera produktdatan.
  • När du hanterar olika format som bilder, filer, video och text.
  • När ni upplever att eran berikningsprocess är långsam och trög och kräver mycket manuell kommunikation, ett bra PIM hjälper er att hålla koll på vem som gör vad i berikningsprocessen.

3 tips till E-handlare

  • Se över era olika system, vart ni idag sparar och lagrar datan, undersök ifall ni utför manuella processer i onödan.
  • Rita och måla upp en bild av hur arbetsflödet ser ut idag och hur det skulle kunna se ut i ett önskat läge. Tänk även på att många processer går att automatisera helt eller delvis.
  • Undersök och scouta vilket PIM-system som passar bäst för just era behov. Det är viktigt att även ta hänsyn till alla era system ni använder idag och ha hela verksamheten i åtanke innan ni tar beslut om vilken lösning ni ska välja. Försök att ha så få system som möjligt för ert behov.

Vill du veta mer?


Vi finns här för att svara på dina frågor, funderingar och framförallt för att hitta lösningar som passar just dina behov. Kontakta oss så hjälper vi dig med nästa steg.

Här kan du läsa mer om vårt tjänsteutbud och vilka plattformar vi arbetar med för e-handel.

Här kan du läsa ett blogginlägg om varför vi väljer Litium

 

Behöver du ny e-handel?

Vi hjälper dig

Låt oss skapa magi tillsammans

Skicka ett meddelande så hör vi av oss