Hoppa till innehållet
Bildbank 20 (Kopia)

Allt du behöver veta om Litium 8

I september släpptes version 8 av Litium. I det här blogginlägget presenterar vi vad som har uppdaterats och vilket värde det skapar för dig som användare av plattformen.

Nytt användargränssnitt

Redan i version 5 av Litium påbörjades en omskrivning av tekniken bakom användargränssnittet för att vässa användarvänligheten. Vidare har Litium i varje ny version uppdaterat plattformens olika moduler med det nya gränssnittet så att allt ska hänga samman och fungera på samma sätt. Nu, i och med version 8, är hela omskrivningen färdig och du får ett nytt gränssnitt som fokuserar på användarvänlighet och modernare funktionalitet för ökad effektivitet.

Ny teknik

Den nya versionen är lyft till Microsofts .NET 5, som är den senaste tekniken. Utvecklare jublar och du som kund också, eftersom du håller dig up to date med en ännu snabbare, smidigare och bättre plattform som ger alla förutsättningar för din sajt att leverera värde till dig, dina kunder och de som jobbar med plattformen. Den nya tekniken ser till att du kan koppla med andra system och skapa ännu effektivare projekt. Den nya tekniska uppgraderingen är ett steg för att kunna gå över till containerteknologi.

Ny orderhantering

I version 8 är försäljningsmodulen ombyggd för att stödja alla typer av flöden som behövs i en modern e-handel. Fokus i ombyggnationen ligger på modern funktionalitet för att säkerställa att plattformen fungerar väl med hela ekosystemet kring din verksamhet.

Nya kampanjverktyg

Kampanjhanteringen har blivit än vassare i den senaste versionen av Litium där du bland annat har möjlighet att lyfta fram ett visst antal produkter för en viss målgrupp som besöker din e-handel. Detta används med stor fördel hos dig som jobbar med business to business. Vidare kan du i det nya kampanjverktyget lägga till innehållsblock och sidor från ditt CMS och driva kampanjer med specifika rabatter anpassat till olika målgrupper, marknader och kanaler. Du får även en bra överblick i din kampanjplanerare där du kontrollerar samtliga pågående kampanjer i en och samma vy. 

Magnus, produktansvarig för Litium på Toxic tycker till:

- Rent tekniskt så ligger Litium i framkant när det gäller ny teknik. I den senaste versionen av Litium, version 8 som släpptes i slutet av september får vi utvecklare tillgång till .NET 5, Elasticsearch, Redis, Fastly CDN med mera. Detta lovar gott inför framtiden, både för Litium som plattform men framför allt för våra kunders utvecklingsresor.
Toxic Oscar Salomonsson 16

Oscar Salomonsson

Affärsområdesansvarig e-handel

031-376 24 82

Behöver du hjälp med din e-handel?

Hör av dig till Oscar!