Hoppa till innehållet
Dsc 4554 Copy

Nyttan med ett intranät - så här jobbar vi!

Vi tittar tillbaka och delar med oss av vårt syfte och de lärdomarna vi fått med oss av att bygga ett intranät.

Ett intranät ska ge dina medarbetare ett arbetsverktyg som underlättar vardagen och täcker deras informationsbehov. Genom intranätet skapar du därmed förutsättningar
för en starkare kultur, ett bättre samarbete och ökad effektivitet.

Syfte

Förutom att ha byggt flera intranät åt våra kunder tidigare så var det dags att bygga ett åt oss själva förra året. Syftet var att enkelt kunna dela och sprida information till alla medarbetare samtidigt. Vi ville också minska den administrativa handpåläggningen som många frågor krävde och säkerställa en hög kvalité i våra onboardingprocesser.  

Fördelar & Funktioner 

Idag ser vi stor effekt av ett lättillgängligt och enkelt intranät. Många av de frågor som tidigare kom från medarbetare kan nu besvaras genom vår medarbetarhandbok på intranätet. Samma handbok är också till stor hjälp vid nyanställningar och vi som har flera kontor säkerställer att alla får samma information samtidigt oavsett vart man sitter. Vi har även byggt funktionalitet för beställningsförfrågningar och semesteransökningar.

Vi har byggt till funktionalitet som visar och uppdaterar aktuell statistik på våra mål så det går att följa på daglig basis. Det går att skräddarsy efter sina behov med staplar, gröna / röda pilar, procenttal osv för extra visuell tydlighet. Vi har skapat grupper baserat på våra olika avdelningar med egna nyhetsflöden och ser ett ökat engagemang att sprida och dela kunskapen vidare, men också för uppföljning och för att enkelt kunna gå tillbaka och se information som delats tidigare. Alla medarbetare har personliga inloggningar och du kan sätta behörigheter baserat på användare eller baserat på avsnitt.

Så här ser det ut

Startsidan

De senaste nyheterna, daglig uppdatering av dina utvalda nyckeltal som är spännande för organisationen att följa och lätt åtkomst till dina genvägar och favoriter.

Startsidan av Toxic's intranät där man ser de senaste nyheterna, en daglig uppdatering av utvalda nyckeltal och lätt åtkomst till genvägar.

Pusha budskapet vidare

Vi har integrerat nyheterna med slack, vilket är det kommunikationsverktyg vi använder oss av mest. När vi publicerar en nyhet så skickas den direkt ut i slack med en notis till alla medarbetare och man kan sen klicka sig in på nyheten och landar då på intranätet. Förutom att publicera nyheten i slack så skickar vi även de till våra digitala skärmar på kontoren. Man kan även skicka ut det på samma sätt till andra kommunikationsverktyg som t.ex. Microsoft Teams.

Ett slackmeddelande som illustrerar hur intranätet kan användas i kombination med andra applikationer.

En TV på Toxic kontoret som visar en nyhet från intranätet.

Enkelt att administrera

Sitevision som intranätet är byggt på använder sig av enkla moduler och mallar som gör det smidigt för dig som ska uppdatera och hålla intranätet levande, du slipper lägga tid på att bygga upp sidor från start varje gång utan kan istället återanvända dina mallar. Det finns också ett mediabibliotek som du kan hantera alla dina bilder och filer, där finns också ett redigeringsverktyg för mindre justeringar av dina bilder.

Referenscase

Läs mer om Länsförsäkringar Fastighetsförmedling intranät "Länken" 
Läs mer om LÖF:s intranät "Insidan" 

Kom i kontakt med oss

Vill du se en demo av vårt intranät? Vi visar dig gärna! Här kontaktar du oss

Vill du se en demo av vårt intranät?

Kontakta oss!

Kom i kontakt med oss!