Hoppa till innehållet

Didner & Gerge

Toxic har byggt en ny publik webb och ett inloggat läge i samma Umbraco–lösning för fondbolaget Didner & Gerge.

SEO

SEO

Desktop Light

Umbraco

UX:UI

UX/UI

Search Alt

Webb

Didner Gerge
Skärmavbild 2024 01 23 Kl. 08.31.17

Kundens utmaning

När vi kom i kontakt med Didner & Gerge var de aningen frustrerade över deras dåvarande lösning. Den hade begränsningar som gjorde att de inte kunde jobba på det sätt de ville. Webbplatsen var inte tillräckligt responsiv, CMS:et svarade inte upp till deras förväntningar och det publika läget fungerade inte särskilt väl tillsammans med det inloggade läget. Det var helt enkelt för många saker som inte levde upp till deras förväntningar, vilket ledde till att Didner & Gerge kontaktade oss på Toxic och vi inledde ett samarbete där vårt uppdrag var att få rätsida på problemen och ge kunden rätt förutsättningar för att underhålla och växa sin verksamhet.

Om Didner & Gerge

Didner & Gerge är ett fristående fondbolag, grundat i Uppsala 1994. De arbetar med aktiv förvaltning och har idag sex aktivt förvaltade aktiefonder med olika inriktning. Didner & Gerges verksamhet utgår från ledorden sunda principer, få innehav och beprövade metoder.

Vår lösning

Den nya webben är byggd i CMS-plattformen Umbraco, som är känd för sin flexibilitet och användarvänlighet. Detta ger redaktörerna stor kontroll över innehållet, vilket underlättar det dagliga arbetet. Kundens sajt innehåller mycket och viktig information, varför den nya UX/UI-designen fokuserar på enkel och tydlig navigering så att användaren utan problem ska hitta rätt. Vi har även fokuserat på konverteringsoptimering och förbättrad SEO. Det initiala projektet innefattade i grunden enbart en ny webblösning för den publika webben. Detta kom dock att ändras längs vägen då bristerna i det inloggade framgick tydligare under projektets gång. Vi fick därför i uppdrag att även designa och bygga ett nytt inloggat läge för kunden, i samma Umbraco-lösning. I den nya lösningen lades även fokus på att lyfta och visualisera fonderna på ett tillgängligt sätt. Hela lösningen uppfyller givetvis WCAG:s krav på tillgänglighet och är responsiv och anpassad för alla typer av enheter.

Screencapture Didnergerge Se 2024 01 23 08 21 37

Toxic är lyhörda, kompetenta och har på kort tid satt sig in i vår affär. Det har gjort att de har kunnat hjälpa oss med en lösning som våra kunder och vi är väldigt glada över. Deras förmåga att snabbt anpassa sig och leverera kvalitativa resultat är inte bara imponerande, utan också ett tecken på deras professionalitet och fulla engagemang för oss som kund.

- Anna Stalteri Marcus, Kommunikationschef på Didner & Gerge.

Skärmavbild 2024 01 23 Kl. 08.29.23

Resultatet

Resultatet är en toppmodern lösning i Umbraco 12 där Didner & Gerge numera kan hantera både den publika webben och det inloggade läget i Umbracos backoffice. Webben håller så pass hög nivå av responsivitet att kunden valt att skrota sina tidigare mobila appar. Vidare är flödet är märkbart förbättrat så att de aktuella kurserna ständigt är uppdaterade och snyggt presenterade på webben. Sajten innehåller även en integration till BankID för smidig inloggning samt en integration till nyhetsbrevstjänsten Apsis. Sajten är anpassad efter kundens målgrupp. Den är enkel, tydlig och uppfyller kundens krav – och så även kundens användares krav. Mission accomplished.

Toxic Mattias Kristensson 1

Mattias Lyck

Affärsutvecklare

036-860 22 58

Har du andra frågor?

Oroa dig inte, du kan ställa din fråga här nere i formuläret.