Hoppa till innehållet
Simon Herobild

7 snabba med Simon, webbutvecklare

Möt Simon, jönköpingsbon som blev dalmas, som blev jönköpingsbo, som blev dalmas, som blev jönköpingsbo…igen. Simon har en förkärlek till snowboarding, sport och framför allt hockey och Leksand. Sist – men inte oviktigast är att han är en fena på webbutveckling och en högt uppskattad kollega bland både kunder och medarbetare.

Du jobbar som webbutvecklare på Toxic. Vad innebär det?

Det korta och raka svaret är att jag utvecklar hemsidor för våra kunder. Jag fokuserar mest på frontendutveckling men passar även på med lite backend när jag får chansen.

Kan du beskriva hur en typisk arbetsdag ser ut för dig?

Jag väljer att svara den klassiska klyschan att ingen dag är den andre lik men i stora drag så ser mina dagar ut så här: Jag börjar oftast dagen runt 9–9.30 (tack Toxic för flexibla arbetstider 🙏🏽) då jag går igenom kalendern för att se vad dagen innehåller. Det brukar vara en blandning av interna möten, möten med kund och framför allt tid för utveckling i de projekt jag jobbar med för stunden.

Hur kom du in på den här banan?  

Jag var en villrådig tonåring som inte visste vad jag ville så jag hoppade av gymnasiet och jobbade några år i butik och på lager för att försöka hitta något som intresserade mig och kunde bli ett framtida yrkesval. Jag kom över information kring en YH-utbildning till webbutvecklare inom .NET, där det inte behövdes gymnasiebehörighet för att söka utan där jag kunde komplettera min ansökan med arbetslivserfarenhet. Det passade mig som handen i handsken och sagt och gjort började jag en tvåårig utbildning för att bli fullfjädrad webbutvecklare. Jag fick nys om Toxic på en mässa på Jönköpings Tekniska Högskola och sökte min praktik hos Toxic. Det var startskottet på det som idag har hunnit bli en 3,5 år lång anställning, något jag är väldigt glad för – för jag trivs mycket bra på Toxic.

Berätta om något som du är lite extra stolt över gällande din yrkesroll.

Jag känner mig stolt när jag lyckas med det där lilla extra. Det kan till exempel vara att en kund ber mig leverera något och jag överträffar deras förväntningar. Att veta att kunden blir nöjd och att jag har fått vara en liten del av deras framgång gör mig stolt.

Hur blir man en bra webbutvecklare?

För att bli en bra webbutvecklare behöver du vara öppensinnad och våga ställa många frågor. Du får aldrig fastna i tanken att ett visst tillvägagångssätt är det enda rätta. Genom att vara nyfiken kan du ständigt hitta sätt att förbättra din kod och sättet du jobbar för att leverera det bästa resultatet. Personligen tror jag att en av mina främsta styrkor är min förmåga att sätta mig in i kundens behov och förstå vad de behöver, för att sedan omvandla det till en teknisk lösning. Det tror jag är en viktig egenskap för att bli en riktigt bra webbutvecklare.

Vad gör du för att fortsätta växa och utvecklas inom din yrkesroll?

Jag försöker att göra precis det jag uppmanar alla som vill utvecklas inom webbutveckling att göra; nämligen att ställa många frågor till kollegor och personer som har mer erfarenhet än mig. Det lär jag mig mycket av. Sedan försöker jag vara öppen för att lära mig nya saker. Jag tar mig an projekt som från början kanske känns obekväma men jag vågar lita på att jag har människor runt omkring mig som kan stötta och utmana mig, vilket bidrar till min personliga utveckling.

Till sist – vad är det bästa med att jobba som webbutvecklare på Toxic?

Det bästa på Toxic är framförallt gemenskapen och mina kollegor. Samtidigt uppskattar jag verkligen den frihet jag har att organisera mitt arbete på ett sätt som fungerar bäst för mig. Att ha möjligheten att anpassa mina arbetstimmar efter mina egna behov, utan krav på att vara på kontoret tidigt på morgonen, är en verklig lyx för mig som inte är en morgonmänniska. Flexibiliteten att även kunna arbete hemifrån när det behövs är också en fördel jag uppskattar med Toxic.

Kontakt

Letar du efter en partner som kan översätta din vision till digitala lösningar? Med över två decennier i branschen har vi expertisen som krävs.

Kontakta oss

Jobba hos oss

Vill du ha kul på jobbet, ha en bra balans mellan arbetsliv och privatliv och jobba hos en arbetsgivare som bryr sig, på riktigt. Då ska du söka dig till oss på Toxic.

Jobba hos oss

Support

Är det något som strular? Kontakta våra supporthjältar så hjälper de dig med lösningar.

Support