Hoppa till innehållet
IMG 3661

7 saker att tänka på när du bygger ny webb

Kanske börjar det bli dags att bygga ny webb och bli av med den gamla, långsamma, ostrukturerade webben till förmån för en ny, tillgänglighetsanpassad webb med användaren i fokus. Då ger vi dig 7 tips att ha med dig när du inleder projekt ”ny webbplats”.

1. Definiera syftet och målgruppen

Det må låta som en självklarhet att definiera syfte och målgrupp men det är många som missar att göra grundarbetet, vilket i värsta fall slutar med en webb som inte alls tilltalar din tilltänkta målgrupp. Gör dig själv en tjänst och gör ett grundligt förarbete kring vad syftet med din webb är och vilka du ämnar kommunicera med så får du garanterat ett bättre resultat.

2. Responsiv design

För dina användare är det självklart att kunna surfa obehindrat oavsett vilken enhet som används men det finns faktiskt nybyggda webbplatser idag som inte är responsiva. Bygg din webb för dina användare och ha mobile first och responsiv design som ett krav när du bygger nytt.

3. Enkel navigation

För att inte riskera att dina besökare lämnar din sida är det viktigt att du har en enkel navigering på din webbplats. Det ska vara enkelt för användare att hitta det de söker och strukturen behöver vara användarvänlig.

4. Snabba laddningstider

Om din webbplats inte laddar tillräckligt snabbt kommer användarna att gå till en konkurrent, som ger en bättre användarupplevelse. Se till att din webbplats är optimerad för snabb laddning genom att använda lämplig teknik, optimera bilder och filstorlekar och använda cachning.

5. Sökmotoroptimering

Att ha en sökmotoroptimerad webbplats är avgörande för att du ska få trafik till din webbplats. Se till att din webbplats är optimerad för SEO genom att använda rätt nyckelord, meta-beskrivningar och rubriker och att din webbplats är lätt att navigera för både användare och sökmotorer.

6. Säkerhet

Cybersäkerhet är ett hett ämne och det med rätta. Se till att din webbplats är skyddad med rätt säkerhetsfunktioner så som SSL-certifikat, brandväggar och regelbundna säkerhetskopior.

7. Tillgänglighetsanpassning

Snart träder den nya EU-lagen WCAG i kraft, vilket innebär att webbar behöver vara tillgänglighetsanpassade så att alla användare har möjlighet att ta del av informationen på din webbplats. Ha tillgänglighetsanpassning i åtanke och bygg din webb så att den uppfyller WCAG-standard.

Dessa är bara några faktorer att tänka på när du bygger en ny webbplats. Det är också viktigt att ta hänsyn till din budget, tidplan och vilka resurser som är tillgängliga. Vi är experter på att bygga användarvänliga och tillgänglighetsanpassade webbar och vi tar gärna en dialog för att hitta en väg framåt som passar dina behov och mål. 

Behöver tillgänglighetsanpassa din webb?

Vi hjälper dig

Låt oss skapa magi tillsammans

Skicka ett meddelande så här vi av oss