Hoppa till innehållet
Emelie N 1

7 snabba med Emelie, Webbutvecklare

Hon är mamma, husbilsägare – och husbilsälskare som på fritiden älskar att måla och utforska konsten av yoga och meditation. Hon uppskattar jobbet som webbutvecklare för dess möjlighet till kreativitet. Möt Emelie, webbutvecklare på Toxic – och en av kontorets varmaste medarbetare.

Hej Emelie! Du jobbar som webbutvecklare på Toxic. Vad innebär det? 

Det innebär att jag utvecklar hemsidor, främst i CMS-verktygen Umbraco och Sitevision. I min vardag jobbar jag delvis i större projekt för våra kunder och då är vi oftast flera individer från vårt team involverade, vilket innebär att jag ansvarar för en viss del av utvecklingen. Om det är mindre projekt genomför jag ofta utvecklingen av hemsidan på egen hand och tar projektet från start till mål.

Kan du beskriva hur en typisk arbetsdag ser ut för dig?

Morgonrutinen består av pendling från Nässjö till kontoret där jag väl på plats fyller min vattenflaska och startar igång datorn för att checka av mejlkorgen. Därefter är det dags för vår daily standup med teamet där vi går igenom vad som ligger på agendan för dagen och för kommande vecka. Om jag inte har fler möten den dagen brukar jag ta vid där jag slutade gårdagen och utvecklar de webbplatser som ligger på mitt bord.

Hur kom du in på den här banan?

Innan jag utbildade mig till webbutvecklare jobbade jag som väktare och därefter på polisens kontaktcenter. Det senare jobbet var väldigt fyrkantigt och jag kände ett behov av att hitta ett jobb där jag kunde få utlopp för mer kreativitet. Av en slump fick jag ett tips av en kompis att söka till webbutvecklare. Jag hoppade på en YH-utbildning på distans under pandemin och kände direkt att det passade mig som handen i handsken. Jag uppskattar variationen i arbetet där jag får utrymme att skapa och vara kreativ på ett sätt som jag trivs fantastiskt bra med.

Berätta om något som du är lite extra stolt över gällande din yrkesroll.

När du knyter ihop ett projekt och lanserar en webb som kunden är riktigt nöjd med känner jag en stolthet. Det är kul att kunna visa upp det jag har jobbat med.

Hur blir man bra på att jobba som webbutvecklare?

Jag tror att det viktigaste är att du är öppen för att lära dig nya saker. Det går snabbt i utvecklingen och bland teknikerna och då behöver du tycka att det är kul att ta in nya lärdomar. Jag tror också på att vara prestigelös och lära av andra. Du utvecklas både när du delar med dig och när andra delar med sig till dig.

Vad för du gör att fortsätta växa och utvecklas inom din yrkesroll?

I min vardag försöker jag vara öppen för nya idéer och input. På Toxic har vi också något som kallas Freedom Friday där vi sista fredagen i månaden får lägga tid på att lära oss något nytt som skapar värde för mig som individ och för våra kunder. Där har jag chansen att fokusera på något större som ger effekt i den dagliga verksamheten och i det långa loppet. Det hjälper mig att ständigt fortsätta utvecklas.

Till sist – vad är det bästa med att jobba som webbutvecklare på Toxic?

Allt. Det är svårt att sätta fingret på det men det är verkligen något speciellt med Toxic. Jag har varit på många olika arbetsplatser innan men Toxic har något unikt. Det är något med gemenskapen och miljön. Allt i kombination gör det till den bästa arbetsplatsen jag kan tänka mig.

Kontakt

Letar du efter en partner som kan översätta din vision till digitala lösningar? Med över två decennier i branschen har vi expertisen som krävs.

Kontakta oss

Jobba hos oss

Vill du ha kul på jobbet, ha en bra balans mellan arbetsliv och privatliv och jobba hos en arbetsgivare som bryr sig, på riktigt. Då ska du söka dig till oss på Toxic.

Jobba hos oss

Support

Är det något som strular? Kontakta våra supporthjältar så hjälper de dig med lösningar.

Support