Hoppa till innehållet
Daniel Herobild 1

7 Snabba med Daniel, Tech Lead & Webbutvecklare

Daniel har stenkoll på allt som gäller Umbraco och är en nyckelspelare i webbteamen på Toxic. Utöver att vara en vass webbutvecklare är han även en hängiven sportentusiast med intresse för allt från baseboll till fotboll. Möt Daniel, en av Toxics främsta Umbraco-experter.

Du jobbar som Webbutvecklare/Tech Lead på Toxic. Vad innebär det? 

I min roll som webbutvecklare på Toxic arbetar jag med att utveckla projekt inom Umbraco, allt från att skapa hemsidor till att utveckla olika lösningar. Som tech lead för Umbraco ser jag till att hålla mig ständigt uppdaterad kring plattformens senaste funktioner och produkter, såsom Umbraco Deploy och Umbraco Forms. Dessutom är jag aktiv i Umbraco-communityt för att hålla mig informerad om vad andra inom branschen gör och för att få inspiration och nya idéer. Det gäller att ha full insikt i hela Umbraco-ekosystemet för att säkerställa att alla som arbetar med plattformen är väl informerade om de senaste uppdateringarna. På så sätt kan vi tillsammans sträva mot att leverera det bästa arbetet, där målet är att alla ska vara experter på plattformen.

Kan du beskriva hur en typisk arbetsdag ser ut för dig?

Jag brukar börja min dag väldigt tidigt – skojar – det gör jag inte, men mina dagar varierar väldigt mycket och ingen dag är den andra lik. Jag sitter alltid med en mix av olika projekt för våra kunder samtidigt som jag sitter med i mycket möten där jag svarar på frågor och delar min expertis kring Umbraco. Främst försöker jag se till att vi använder plattformen på bästa sätt och ser till att vara tillgänglig för att hjälpa till med allt som har med Umbraco att göra.

Hur kom du in på den här banan?

Mitt intresse för webbutveckling började redan under min tid på högstadiet. Tillsammans med en vän skapade jag en hemsida som vi förvaltade. Även om jag inte kodade själv på den tiden, tyckte jag att det var roligt att vara delaktig och hjälpa till. Sen dess har det egentligen gått av bara farten. Jag pluggade teknik med inriktning webbutveckling på gymnasiet och gick sedan en högskoleutbildning; Grafisk Design och Webbutveckling på Jönköping University, som idag heter New Media Design. Det föll sig naturligt för mig att gå den vägen eftersom jag alltid haft ett stort intresse för kodning.

Berätta om något du är lite extra stolt över gällande din yrkesroll.

Något jag är lite extra stolt över är att jag fick chansen att vara lärare på en av de kurser jag själv läste på högskolan och fick lära studenterna om Umbraco. Det tyckte jag var superroligt! Jag är också väldigt stolt över det arbete vi gör här på Toxic. Vi producerar inte bara högkvalitativa produkter utan har även fantastisk kul under processen. Att vara en del av den resan och se hur vårt företag har utvecklats genom åren, där vi har skapat mängder av webbplatser och vuxit till att bli en av de ledande aktörerna inom Umbraco i Norden är något som verkligen gör mig stolt.

Hur blir man en bra webbutvecklare och tech lead?

Jag tror att det viktigaste är att tycka att det du jobbar med är roligt. Genom att arbeta med ämnen som engagerar och intresserar dig kommer idéer och lösningar att komma mer naturligt. Det är också viktigt att alltid vara nyfiken, att aldrig sluta utforska och utmana dig själv för att kunna fortsätta utvecklas. Du ska aldrig bli för bekväm utan du måste hela tiden vara på tårna och öppen för att lära dig nya saker och inte vara för bunden till att något ska fungera på ett visst sätt.

Vad gör du för att fortsätta växa och utvecklas inom din yrkesroll?

Framför allt försöker jag vara öppen för inspiration och vara nyfiken på att lära mig mer. Jag försöker inspireras av andra, bland annat genom att fråga mina kollegor och be dem visa sina metoder och lösningar. Jag tror starkt på att vara prestigelös. Oavsett hur mycket erfarenhet du har är jag övertygad om att alla kan bidra med bra idéer och när det finns bra idéer finns det alltid nya lösningar som är bättre än de gamla.

Till sist – vad är det bästa med att jobba som Webbutvecklare/Tech Lead på Toxic?

För mig handlar det främst om den frihet och flexibilitet som jag har i arbetet. Om du är en morgonmänniska kan du börja tidigt men om du är som jag – en kvällsmänniska, kan du börja senare. Det ger mig möjligheten att anpassa mina arbetstider efter vad som funkar bäst för mig. Dessutom är jag omgiven av en fantastisk grupp människor som är duktiga på vad de gör. Det är en arbetsmiljö som håller mig motiverad och ger mig inspiration, samtidigt som vi har kul tillsammans när vi arbetar. Det är en "work hard, play hard"-atmosfär som jag verkligen uppskattar.

Kontakt

Letar du efter en partner som kan översätta din vision till digitala lösningar? Med över två decennier i branschen har vi expertisen som krävs.

Kontakta oss

Jobba hos oss

Vill du ha kul på jobbet, ha en bra balans mellan arbetsliv och privatliv och jobba hos en arbetsgivare som bryr sig, på riktigt. Då ska du söka dig till oss på Toxic.

Jobba hos oss

Support

Är det något som strular? Kontakta våra supporthjältar så hjälper de dig med lösningar.

Support