Hoppa till innehållet
Sandra 2

7 snabba med Sandra, webbutvecklare och teamlead

När Sandra själv får välja väljer hon umgänge med familjen och dans. I sin yrkeskarriär tillskriver hon sig över 15 års erfarenhet av Litium och ett stort intresse för matte och logik. Möt Sandra, webbutvecklare och teamlead på Toxic.

Hej Sandra! Du jobbar som webbutvecklare och teamlead på Toxic. Vad innebär det? 

Mitt fokus i min webbutvecklarroll är att utveckla e-handlar på plattformen Litium. Jag är ganska ny in i rollen som teamlead men det innebär att jag håller ihop teamet och ser till att alla får de förutsättningar de behöver för att genomföra sitt jobb på ett bra sätt. Det ligger också inom ramarna för min roll att se till att individerna i teamet får möjlighet att utvecklas.

Kan du beskriva hur en typisk arbetsdag ser ut för dig?

Vi brukar börja dagen med en daily standup med teamet där vi går igenom vad som ligger högst på priolistan för dagen och under veckan. Vi fördelar arbetet och ser till att allt löper på enligt plan. När klockan slår 9.00 är det dags för en av dagens höjdpunkter – vår gemensamma frukost. Det är alltid lika roligt att surra med kollegorna och käka go-frulle. Därefter fyller dagen på med programmering inom de projekt jag sitter i för tillfället, och ibland blir det avbrott för kundmöten eller interna avstämningar. För att vila hjärnan utmanar jag kollegorna i en omgång pingis innan jag går in i fokusläge igen.

Hur kom du in på den här banan?

När jag skulle välja linje till gymnasiet hittade jag en som hette matematik och datainriktning. Jag var vid den tidpunkten mest intresserad av mattespåret men insåg när jag började utbildningen att dataintresset växte. Därefter gick jag en högskoleutbildning i multimediateknik i Helsingborg innan jag vände tillbaka till Småland igen. Jag fick kort därefter, år 2007, en traineeplats hos Litium där jag fick chans att utveckla hemsidor i plattformen och sedan dess har jag fortsatt på det spåret – och trivs riktigt bra.

Berätta om något som du är lite extra stolt över gällande din yrkesroll.

Jag känner mig mest stolt när jag lyckas lösa ett problem som jag först var osäker på hur jag skulle hantera, och som jag sedan kan se tillbaka på och inse att jag gjorde ett riktigt bra jobb.

Hur blir man en bra webbutvecklare?

Du övar. Givetvis får du bäst erfarenhet av att jobba med riktiga case men är du inte redo för en anställning kan du lära dig mycket på egen hand. Gör Google och ChatGPT till dina bästa vänner och var nyfiken. Sen övar du, övar igen och övar lite till.

Vad gör du för att fortsätta växa och utvecklas inom din yrkesroll?

Just nu utvecklas jag genom att lära mig mer om accsessibility, alltså hur du utvecklar webbar som är tillgängliga för alla. En annan sak som är viktig är att jobba på en arbetsplats som jobbar med den senaste tekniken. Det gör att jag utvecklas och hänger med. Jag försöker också vara prestigelös och lyssna, lära och suga in den kunskap som finns hos mina kollegor.

Till sist – vad är det bästa med att jobba som webbutvecklare och teamlead på Toxic?

Det bästa är att jobbet är på Toxic, haha. Nej men det går inte att förklara riktigt. Det är en fantastisk gemenskap där alla är för varandra. Man hjälps åt och blir sedd. Det finns ledare och kollegor som ser ens potential när du inte ens själv ser den. Jag har fått stora möjligheter att utvecklas och växa som person och Toxic är väldigt måna om att alla ska få chans till den utveckling som varje individ önskar. Det är väldigt fint. Från första början har jag känt mig behövd.

Kontakt

Letar du efter en partner som kan översätta din vision till digitala lösningar? Med över två decennier i branschen har vi expertisen som krävs.

Kontakta oss

Jobba hos oss

Vill du ha kul på jobbet, ha en bra balans mellan arbetsliv och privatliv och jobba hos en arbetsgivare som bryr sig, på riktigt. Då ska du söka dig till oss på Toxic.

Jobba hos oss

Support

Är det något som strular? Kontakta våra supporthjältar så hjälper de dig med lösningar.

Support