Hoppa till innehållet
Skärmbild 51

Vi lär känna Oscar vår affärsutvecklare med inriktning e-handel

Resan från första kontakt med kund, till att se en färdig lösning som bidrar till ökad försäljning, eller som sparar tid är en kittlande känsla. Den känslan är anledningen till att Oscar jobbar med affärsutveckling.

Berätta om ett starkt minne från tiden på Toxic? 

Första stora affären gjorde jag som 22-åring inför en hel styrelse. Känslan efter att offerten var signerad är något jag kommer bära med mig länge. Det låg också mycket förberedelser och arbete inför presentationen, vilket var en bidragande faktor till en lyckad affär.

Hur ser en typisk vecka ut?

Som affärsutvecklare på Toxic har man många olika arbetsuppgifter. Allt från kundansvar och införsäljning till att effektivisera kundernas affärer och processer. Det gäller både befintliga kunder men också att bygga nya relationer och långsiktiga samarbeten. Jag jobbar mycket med e-handel och webblösningar där det ofta handlar om komplexa flöden som behöver utvecklas för att skapa den bästa lösningen för företaget och deras kunder. Det är just det som är det affärsutvecklande stadiet där vi genomför olika workshops, skapar lösningsförslag eller ritar upp flödeskartor till en ny lösning man ska presentera för kunden. Blandningen av arbetsuppgifter, med både det kreativa, relationsskapande och utvecklande på samma gång gör jobbet givande och roligt.

Vilka personer jobbar du som affärsutvecklare närmst?

Närmst jobbar jag med våra duktiga projektledare i de projekt vi driver tillsammans. Det innebär bland annat löpande avstämningar, uppföljning och planering av resurser. Förutom projektledarna har jag givetvis ett nära samarbete med övriga affärsutvecklarkollegor. Vi samarbetar över flera digitala ytor, så som CRM, Dropbox och Slack men har även många gemensamma möten tillsammans med våra kunder. 

Vad är ett lyckat samarbete för dig?

De mest lyckade samarbetena är de där både kund och leverantör är intresserade av ett gott samarbete och har samsyn på projektet samt gemensamma värderingar. Då brukar det alltid bli lyckade möten och bra projekt. 

Vad har du för drömkund och varför?

Jag har inget specifikt varumärke att nämna men de roligaste kunderna att jobba med är starka svenska varumärken som jobbar med kvalitetsprodukter och som vill sälja och marknadsföra produkterna digitalt. Glädjande nog har jag den stora förmånen att faktiskt få jobba med flertalet kunder som passar in i ovan beskrivning, vilket är otroligt roligt.  

Vill du komma i kontakt med Oscar?

Tryck här för att komma till formuläret!

Toxic Oscar Salomonsson 16

Oscar Salomonsson

Affärsområdesansvarig e-handel

031-376 24 82

Kontakta Oscar!

Fyll i ditt meddelande här.