7 snabba med Julia, projektledare på Toxic
Om Oss
3 min
Hon är den som löser problemen innan de uppstår och som låter medarbetarnas kompetenser lysa i alla projekt. Hon älskar människor och trivs som bäst när hon är spindeln i nätet. Möt Julia, projektledare på Toxic.
Hej Julia! Du jobbar som projektledare på Toxic. Vad innebär det?
Det innebär att jag driver webbprojekt tillsammans med våra kunder, där vi oftast bygger om deras webbplats. Min roll som projektledare innebär att jag håller ihop ett team av utvecklare och designers internt och har den främsta kontakten med kunden.
Spännande, berätta mer. Hur kan en typisk arbetsdag se ut för dig?
Ett klassiskt svar; ingen dag är den andra lik men det som är genomgående är att jag alltid har interna och externa avstämningar. I min roll som projektledare ansvarar jag för projektet i helhet, våra resurser och tidsplanering. Det ligger på mitt bord att se till att vi levererar vad vi har lovat.
Hur kom du in på projektledarspåret?
Redan under min utbildning inom kommunikation var jag intresserad av projektledning och sen fick jag chansen att jobba på en kommunikationsavdelning där jag ansvarade för en rad olika kommunikationsprojekt. Mina kunskaper inom kommunikation kommer väl till pass när jag arbetar med våra kunder och deras projekt då kommunikation är en viktig pelare även när det kommer till webbutveckling.
Berätta om något som du är lite extra stolt över gällande din yrkesroll.
Jag tycker om att få vara i bakgrunden och bana väg för andra genom att lösa problem innan de uppstår. Det är mycket det mitt jobb handlar om, att se saker – och lösa dom – innan det påverkar någon annan av mina kollegor och outputen på deras jobb.
Har blir man en riktigt bra projektledare?
Den främsta egenskapen, tror jag, är att du behöver vara genuint intresserad av människor för det handlar mycket om att jobba med andra människor. Det är också viktigt att du är intresserad av att förstå kundens produkt för att kunna göra ett bra jobb. Slutligen tror jag det är viktigt att leda på ett sätt som gör att alla kompetenser får göra det de är bäst på. Som projektledare är det inte meningen att du ska vara bäst på alla delar, utan din största uppgift är att skapa förutsättningar för att dina medarbetare får göra det som de är bäst på.
Vad gör du för att fortsätta växa och utvecklas som projektledare?
Jag håller mig ajour genom kompetensutveckling i form av olika kurser och nätverk men det som hjälper och utvecklar mig mest är att utvärdera mig själv och vårt arbetssätt för att hela tiden finslipa och förbättra vårt sätt att jobba.
Till sist – vad är det bästa med att jobba som projektledare på Toxic?
Det bästa är att det finns så mycket kompetens i huset, att vi är duktiga på det vi gör. Vi är också bra på att inspireras av varandra och vi har en positiv framåtanda. Sedan är det förstås väldigt roligt att jag får jobba med olika typer av kunder och deras olika målgrupper.
Kolla in resultatet på några av Julias projekt
Läs mer
7 snabba med Emelie, affärsutvecklare på Toxic
Möt Emelie, affärsutvecklare på Toxic. När hon inte är upptagen med att skapa affärsmöjligheter och bygga relationer med kunder tillbringar hon dagarna med sina tre barn, njuter av lugna stunder i trädgården eller letar efter unika fynd på loppis. På jobbet navigerar hon smidigt mellan möten med kunder och interna diskussioner, alltid redo att skapa skräddarsydda lösningar och utveckla starka, långsiktiga relationer.
3min
Toxic tar nästa steg för ökad kundnöjdhet – stärker organisationen med Customer Success Manager
Den digitala byrån Toxic tillsätter Jessica Holmberg Ludvigsson som Customer Success Manager för att stärka kundupplevelsen och bygga långsiktiga relationer. Jessica kommer ansvara för att skapa en närmare dialog med kunderna och se till att deras feedback blir en central del av företagets utveckling.
2min
Spårbarhet och digitala produktpass – Ekodesignförordningens påverkan på små och medelstora företag
Digitala produktpass (DPP) är på väg att bli en ny standard inom EU, med målet att förbättra hållbarheten hos produkter och öka transparensen i värdekedjan. För små och medelstora företag innebär detta både utmaningar och möjligheter. Här går vi igenom vad digitala produktpass innebär, hur de påverkar företag och hur lösningar som PIM-system kan underlätta omställningen.
2min