Hoppa till innehållet
Alice Utvecklare 4

Vi firar CSS Naked Day – spritt språngande nakna!

Varje år den 9 april (nåja) inträffar CSS Naked Day för att uppmärksamma hur webbplatser är uppbyggda samt för att visa upp allt arbete som ligger bakom en webbsidas design.

Vad är CSS Naked Day?

Initiativet startades 2006 (då den 5 april) av systemutvecklaren Dustin Diaz som ville visa betydelsen av webbstandarder, och hur viktigt det är med CSS (Cascading Style Sheets) för att få internet att se vackert ut. Så idag, den 9 april 2021, väljer vi att visa upp vår <body>.

Dustin Diaz verkar själv ha glömt bort högtiden han en gång skapade. I Sverige följdes den under många år upp av Nikke Lindqvist som även han verkade ge upp efter 2014 års upplaga och sedan, fyra år senare, la ned hela bloggen (eller i alla fall slutade att uppdatera den).

Så varför hoppar vi då på detta initiativ nu, 2021?

Kul grej, tyckte en av våra marknadsförare som ramlade på det i en temadagskalender. Också i grunden en bra grej. För alla vi som jobbar på Toxic vet hur mycket kärlek och energi våra designers och frontendutvecklare lägger på våra kunders webbplatser (och vår egen såklart). Och självklart förtjänar de att firas med en egen dag och en spritt språngande naken toxic.se.

Toxic Mattias Kristensson 1

Mattias Lyck

Affärsutvecklare

036-860 22 58

Få hjälp med det grafiska!

Kontakta oss!