Hoppa till innehållet
Toxic Bildbank 240418 50

Umbraco vs Sitevision – välj rätt plattform för ditt intranät

Många organisationer ställs inför den avgörande utmaningen att välja rätt plattform till sitt intranät. I en värld full av alternativ är det en komplex uppgift att hitta den perfekta lösningen som passar ditt företags unika behov och budget. I detta blogginlägget utforskar vi två alternativ - Umbraco och Sitevision.

Idag vill jag ta tillfället i akt att prata om ett beslut som inte alltid är det enklaste - att välja rätt plattform för ditt intranät. Det finns en mängd olika alternativ där ute och det kan vara en utmaning att hitta rätt lösning som passar just ditt företag. När det kommer till upphandlingar är det viktigt att göra flera vägval innan man bestämmer sig. Det behöver inte alltid vara rätt att välja det grannen eller kollegan i branschen valt även om det kan kännas tryggt och bra. Vid valet av intranätsplattform är det avgörande att fokusera på vad som verkligen är viktigt för just er organisation. Låt oss utforska två populära alternativ: Umbraco och Sitevision.

Umbraco: Flexibilitet och kostnadseffektivitet

Om låga löpande licenskostnader och enkelhet är viktiga faktorer för er organisation, då kan Umbraco vara det rätta valet för er. Med Umbraco har ni endast en hostingkostnad och plattformen styrs inte av antalet användare. Det innebär att ni kan bygga skräddarsydda lösningar och kontinuerligt arbeta med små förbättringar och utvecklingar som passar era specifika behov och önskemål, utan att behöva oroa er för extra kostnader för varje användare.

Läs mer om Umbraco! 

Sitevision: Specialiserat stöd och avancerade funktioner

Om era behov i stället är mer komplexa och budgeten inte är den avgörande faktorn, kan Sitevision vara det bästa alternativet. Sitevision erbjuder specialiserat stöd och avancerade funktioner som kan vara ovärderliga för organisationer med mer avancerade krav. Men det är viktigt att komma ihåg att för Sitevision tillkommer både licenskostnader och kostnader per användare, vilket kan göra det till en dyrare lösning på sikt, särskilt om ni har många användare.

Läs mer om Sitevision! 

Att välja rätt väg

Det finns dock en viktig sak att komma ihåg. Ibland kan det vara fördelaktigt att ha både låga licenskostnader och en kostnad per användare, för att kunna investera pengarna där de ger mest effekt. Om ni har ett stort antal användare kan det faktiskt vara mer kostnadseffektivt i det långa loppet att bygga skräddarsydda lösningar på Umbraco. Det beror på att den löpande kostnaden för Umbraco inte påverkas av antalet användare, vilket kan leda till betydande besparingar över tid. Det finns dock möjlighet att välja ett paket med Sitevision som kan passa er om ni är villiga att anpassa er till de funktioner som ingår. Det kan hjälpa er att minska konsulttiden och därmed sänka era kostnader.

Vi på Toxic finns här för att vägleda er genom dessa val och hitta den bästa lösningen för er organisation. Ibland kan direktupphandling vara det rätta steget och här kan ni investera på ett sätt som passar just era behov. Oavsett om upphandling behövs eller inte, är det ett beslut som måste fattas.

Vi strävar efter att skapa lösningar som är användarcentrerade och värdefulla, oavsett vilken plattform ni väljer. Tack för att ni tog er tid att läsa detta inlägg. Vi ser fram emot att höra från er och utforska möjligheterna tillsammans. Om inget annat kan vi definitivt erbjuda vägledning och tips för er resa mot internkommunikation och samverkan i världsklass.