Hoppa till innehållet
Bild Nyhet

Lär känna Angelica – Unit Manager för vårt affärsområde Digital marknad

Angelica är Unit Manager för Digital marknadsföring och svarar i intervjun på vad hennes roll innebär, vad teamet tillför för värde till kunder och varför hon älskar sitt jobb.

Du är Unit Manager för vårt affärsområde Digital marknadsföring. Vad innebär det?

I min roll är ett av mina viktigaste uppdrag att se till att ge rätt förutsättningar för att teamet ska kunna göra ett bra jobb. De ska ha tillgång till rätt verktyg och ha tiden som krävs för respektive uppdrag. Mitt mål är att fungera som en coach som finns till för råd och hjälp med stora och små utmaningar samt att se till att alla i teamet utvecklas på individnivå.

Det ligger också på mitt bord att se till att vi presterar enligt uppsatta mål och där har jag självklart hjälp av teamet som bidrar med specialistkompetens när det gäller analys av data och andra nödvändiga mätinsatser.

I rollen ingår även strategiskt ledningsgruppsarbete där vi i ledningen utmanar varandra, bollar idéer och vrider och vänder på olika perspektiv för att ta kloka beslut för hela Toxic. Det här är ett uppdrag jag värderar högt eftersom jag värnar om att min arbetsplats ska lira med mina personliga värderingar. I det här forumet får jag vara med och sätta min prägel, vilket är en ynnest.

Hur ser en typisk dag ut?

Den stora charmen med mitt jobb är att alla dagar ser olika ut. Eftersom jag jobbar både strategiskt och operativt så är det högt och lågt. En vanlig dag innehåller ofta planering, kundmöten, energisamtal och coachning. Jag skriver även copy för flera av våra kunder så det är också ett vanligt inslag i min vardag. Strategiskt jobbar jag med både långsiktiga och kortsiktiga strategier för hur vi jobbar internt men också för våra kunder. I tätt samarbete med Matilda, som är affärsutvecklare för affärsområdet digital marknadsföring, är jag med och driver våra kunders utvecklingsresa framåt, vilket är otroligt roligt.

Vad är det roligaste med din roll?

Att få jobba med människor! Jag har alltid vetat att jag vill jobba med människor och i min roll får jag göra just det samtidigt som jag jobbar med ett av mina stora personliga intressen; digital marknadsföring. Den kombinationen är helt oslagbar. En annan del jag uppskattar är det faktum att Toxic tydligt värdesätter långsiktighet och långsiktiga relationer. Tack vare vårt arbetssätt kan vi finnas med som en stöttande partner längs våra kunders utvecklingsresa där vi tillsammans möter med- och motgångar. Det är fantastiskt roligt att se hur teamet tillsammans med kunden kommer fram till fenomenala lösningar som skapar värde för kunden och samtidigt bygger oss som team.

Kan du ge några exempel på vad ditt team hjälper våra kunder med?

Den korta versionen är att vi producerar, publicerar, optimerar, analyserar och rapporterar.

I den längre versionen är det värt att nämna följande:

  • Vi har spetskompetens som kunden saknar och inte har tid att skaffa sig.
  • Vi har tid att hålla oss uppdaterade – trender och algoritmer ändras frekvent.
  • Vi baserar våra beslut på data och inte gissningar. Att vi aldrig gissar gör att vi kan få större precision och bli mer pricksäkra vilket ger bästa möjliga förutsättningar för att uppnå kundens mål.
  • Vi har förståelse för både det kreativa och det affärsmässiga värdet, vilket skapar tillväxt för våra kunder.
  • Vi är målfokuserade och hjälper våra kunder att nå sina mål.
  • Vi ser till att våra kunder når ut till både befintliga och nya kunder.

Med vår expertis inom digital marknadsföring vet vi vad som krävs för öka räckvidden, öka klickfrekvensen, driva trafik eller öka konverteringsgraden – helt enkelt nå det mål som kunden önskar. När ni vet vad ni vill uppnå, vet vi hur.

Vad vill du skicka med till den som ännu inte vågat satsa på digital marknadsföring i sin verksamhet?

För att komma igenom bruset idag är det avgörande att jobba med digital marknadsföring. Du kan välja att börja litet och accelerera efterhand. Det viktigaste är att du börjar. Digital marknadsföring är ett långsiktigt arbete och ingen punktinsats men när du vågar satsa kommer du se att det ger stor effekt, betydligt större än annonsering i traditionella medier. Idag är varumärkeskännedom viktigare än någonsin, syns du inte finns du inte. Vi vet att digital marknadsföring kan kännas som en snårig djungel - men där finns vi till för att hjälpa, stötta och bolla. Vi är helt enkelt kundens egen digitala marknadsavdelning – och det är det roligaste vi vet!

Toxic Ida Boman 8

Ida Boman

Unit Manager, Growth Marketing (Föräldraledig)

036-860 22 35

Behöver du hjälp att komma igång eller spetsa din digitala marknadsföring?

Hör av dig till oss!