Hoppa till innehållet
Dsc 1809

Instagram lanserar en videofunktion likt TikTok

Instagram lanserar en ny funktion som påminner om TikTok - Vi introducerar Instagram Reels.

Är du en av de som inte använt eller skaffat TikTok? Kanske för att det inte har känts som rätt forum för er eller då det är tidskrävande att underhålla ytterligare en kanal? Men du är däremot redan en van Instagram användare? Då kan du dra nytta av Instagram Reels.

Vad är Instagram Reels

Instagram Reels fungerar på liknande sett som TikTok och fokuserar helt på rörligt material. Är du van Instagram Storie användare så kommer detta inte skilja sig så mycket. Med Instagram Reels så tillåts du spela in och redigera 15-sekunders videos. Du kan addera populära låtar och funktioner som även går att dela direkt i ditt flöde, Stories eller i Reels. Tänk på att du ökar dina chanser att nå nya personer och en bredare målgrupp om du har ett öppet konto. För att justera dina konstinställningar går du till din profil - inställningar - sekretess - kontoinställningar. 

För att se Instagram Reels trycker du på förstoringsglaset (utforska) på svenska heter det filmrullar och har en filmikon i vänster hörn på varje video som gör att de enkla att upptäcka.

Så här skapar du Instagram Reels (filmrulle):

  1. Börja med att öppna Instagram Stories kameran och välj Rullar/Reels i nedre delen av skärmen.
  2. Välj låt från Instagrams bibliotek, samt vilken del av låten du vill använda (om du vill ha med musik i videon), går även att spela in ljud samtidigt som du filmar som vanligt.
  3. Behöver du filma med timer ställer du in det innan du börjar filma och då kommer en nedräkning upp när du klickat på filma. Här kan du ställa in den tid du behöver.
  4. Som med Instagram Stories kan man välja flera olika effekter och filer i galleriet och spela in fler olika klipp med olika effekter.
  5. Du kan även välja om du ska speeda up eller göra videon i slow-motion.
  6. Spela in din video i en eller flera olika klipp som övergår tillvarandra eller använda videos från din kamerarulle.
  7. När du filmat värdig kan du addera effekter till dina videos med GIFs, stickers och text. Du kan även bestämma när i videon din text ska visas.
  8. När du känner dig klart är det bara att publicera – skillnaden mot Stories är att du här kan addera text, #hashtags, ändra thumbnail, tagga vänner och välja vart videon ska synas (i Reels och/eller stories/flöde)

 

Vill du veta mer om hur du kan arbeta med din digitala marknadsföring?

Kontakta oss!

Bloggtips: Snapchat för föregag - Hur fungerar det?