Hoppa till innehållet
Toxic Jkpg Nmd 7

Föreläsningar på JTH och fem tips till dig som läser New Media Design

Under våren har ett gäng från oss haft äran att dela med sig av sin kunskap till nyfikna studenter på Jönköpings Tekniska Högskola (JTH).

Ett samarbete med skolan där vi vill utveckla framtida webbutvecklare, men också introducera studenterna till plattformen Umbraco. Samarbetet med JTH har inneburit att vara en del av läroplanen för kursprogrammet New Media Design (NMD). Där har bland annat Andreas och Daniel från Toxic fått dela med sig av kunskap och inspirera andra genom föreläsningar och laborationer.

“Jag tycker det känns positivt att själv ha gått programmet eftersom man tydligt vet förkunskaper och erfarenheter hos de som läser programmet/kursen.” säger Andreas Samuelsson, webbutvecklare på Toxic.

“Det känns otroligt roligt! Känns som igår man själv satt där som student på lektionerna, väldigt kul att kunna bidra i rollen som lärare istället.” säger Daniel Andersson, webbutvecklare på Toxic.

INTE BARA KODNING

Kursen Applied Web Architecture har inte bara inneburit att studenterna lär sig hur kod fungerar, men även att studenterna fått utmanas i kreativa designer. Linnéa Johnsson, UI/UX designer på Toxic, tycker också att det har varit roligt att vid varje tillfälle som ges prata om design, speciellt när hon fått se elevernas egna kreativa kreationer och designs.

Här kommer sju tips från oss till dig som pluggar NMD:

  • Fortsätt att designa efter examen, testa nya stilar och källor för kreativitet - Linnéa Johnsson.
  • Lyssna noga, våga göra fel och googla mycket - Tobias Johansson.
  • När något inte fungerar, oavsett hur mycket du försöker, ta en paus - Albin Lagerquist.
  • Anpassa uppgifter med saker du tycker är kul! Det brukar vara lättare att utföra uppgiften om det omfattar ett intresse eller hobby som du gillar. Då blir det också mycket roligare - Daniel Andersson.
  • Ta vara på både det grafiska och webben under utbildningen, oavsett vilken inriktning du vill satsa på i din kommande karriär - Lisa Årman.
  • Passa på och bygg upp din portfolio så mycket du kan under studietiden - Lisa Årman.
  • Ta hjälp av varandra! Programmet är relativt brett, eftersom det finns en salig blandning av passioner hos de som läser det. Ta vara på varandras kunskap, då blir plugget lättare och roligare - Andreas Samuelsson.