Hoppa till innehållet
Bildbank 30

Toxic utbildar morgondagens utvecklare på Jönköping University

Under de kommande två åren får studenter på programmet New Media Design förmånen att utbildas av utvecklare från Toxic i kursen Applied Web Arcitechture. Vi passade på att ställa några frågor till kursansvarig, Jasmin Jakupovic för att höra mer om det nya samarbetet.

Hej Jasmin! Vad roligt att vi på Toxic får vara med och utbilda studenter inom webbutveckling. Vilka fördelar ser ni med att låta en byrå ansvara för kursen?

Vi strävar alltid efter att ha relevanta föreläsare i våra kurser. I det här fallet ser vi att det är en stor fördel att låta studenterna skapa goda kontakter med näringslivet och få se hur det fungerar i ”industrin”. Jag vill understryka att det inte är vilken byrå som helst som har fått uppdraget. Toxic är en byrå som jobbar med relevanta teknologier, har nöjda kunder och som integrerar helheten i slutprodukten, det vill säga backend, frontend och UX/UI-design. Dessutom är det till stor del före detta studenter som undervisar i kursen, vilket är en stor fördel sett till att de har dubbla perspektiv; som före detta studenter och med erfarenhet från ”verkliga livet”.

 

Vilka fina ord, tack! Vi är väldigt glada för förtroendet. I år fokuserar kursen på .NET och Umbraco i stället för php och Wordpress. Vad kommer det sig?

Kursen handlar om att nå en nivå av förståelse för hur en webblösning fungerar där fokus ligger på användbarhet, säkerhet, kommunikation och design. Kodspråket är mindre viktigt sett till helheten men det tjänar ett syfte att underlätta för studenterna att uppnå önskad teknisk nivå. Med Toxics erfarenhet inom .NET och Umbraco ser vi att studenterna får mycket goda förutsättningar för en lyckad start i arbetslivet.

 

Vi är nyfikna till vår natur och undrar varför ni valde just Toxic till uppdraget?

Vi har haft ett bra samarbete med er på Toxic under en lång tid där ni bland annat har varit gästföreläsare i olika kurser, vilket har varit en succé och mycket uppskattat hos studenterna. Dessutom är vi väldigt stolta över att ackrediterats ”Engaged University” för vårt täta samarbete med näringslivet och det här är ett resultat av god samverkan.

 

Kursen Applied Web Arcitechture går ut på att ge studenterna förståelse för och praktisk erfarenhet av att sätta upp databasdrivna webbapplikationer. Det görs genom att jobba med moderna tekniker och verktyg så som .NET, SQL, REST-API:er och Umbraco. Studenterna kommer utöver föreläsningar och labbar också göra ett projekt där en webbsida ska sättas upp från grunden.