Hoppa till innehållet
Dsc02075

En självkörande truck kommer lastad - DB Schenker

DB Schenker automatiserar sin terminal i Borås - Ett pilotprojekt som var först i sitt slag inom bolaget.

Bakgrund

Vi har haft förmånen att arbeta tillsammans med DB Schenker under flera år och när det var dags att ta nästa steg i deras digitalisering var vi fortsatt vid deras sida. Terminalen i Borås ligger redan långt fram när det gäller innovation. Vi är en del i projektet där vi tillsammans med deras leverantörer av WMS (JH) har byggt en APP för att styra AGV:er (Automated Guided Vehicles), motsvarande automatiska självstyrande truckar enkelt översatt.

- Toxic har varit en del av vår digitalisering under flera år. De är en stabil trygg leverantör som kan vår verksamhet. I detta projekt har de levererat en säker och stabil lösning där fokus varit effektivisering på terminalen. Samarbetet med oss på Schenker och övriga leverantörer har fungerat väldigt bra. Fredrik Ottosson, Terminal Manger and CoDi Manager, Schenker AB. Som även syns på bilden. 

Projektet

Detta projekt har minst sagt varit affärskritiskt för DB Schenker och ställer höga krav på oss som leverantör. Både kring driftsäkerhet och teknisk kunskap men också i genomförandet. För att skapa rätt förutsättningar för projektet ägnade vi mycket tid i uppstart och förstudie för att kunna sätta en kravspecifikation och på så vis gå in i projektet med rätt grundförutsättningar. Förutom teknisk uppsättning, utveckling och i nu slutligen lansering av en ny teknik så har vårt arbete också varit att projektleda och designa alla flöden. 

- Det är alltid kul att få vara en del av något nytt, vi ser fram emot att få ta oss an detta projekt men framförallt att få leverera teknik som skapar värde och underlättar den dagliga driften för DB Schenker, säger Daniel Eriksson ansvarig affärsutvecklare för DB Schenker hos oss på Toxic. 

Resultatet

Kort och gott- ett lyckat pilotprojekt som har skapat effektivisering och besparing i olika led. Driften och den dagliga verksamheten sköts enkelt, och DB Schenker har idag stabila och säkra system med trygg support och utveckling.

Om DB Schenker

DB Schenker ingår i Deutsche Bahn AG:s globala transport- och logistikdivision och är världens ledande logistikleverantör med cirka 74 200 anställda på över 2 100 platser. Företaget erbjuder allt från landtransporter, internationella sjö- och flygfrakter och konsulttjänster till lager- och logistiklösningar.

DB Schenker i Sverige har 4 000 medarbetare och finns representerade på ett 50-tal platser. Det svenska bolaget har som mål att minska utsläppen av växthusgaser från inrikes transporter med 70 procent per tonkilometer till 2030 och att nå Sveriges mål att bli klimatneutrala 2045.

Vilka utmaningar står ni inför? 

Oavsett vilka finns vi här för att hitta rätt väg framåt, vi hjälper dig från idé och plan till genomförande och lansering. Vi drivs av skapa lösningar som sparar tid, resurser och driver affärer.

Vill du komma i kontakt med oss?

Ned till kontakt

Toxic Kalle Ekstrand 2 1

Kalle Ekstrand

Grundare & försäljningsansvarig

0371-22 23 61

Ta kontakt med oss

Fyll i dina frågor här!