Hoppa till innehållet
Stefan Sörell Nyhet Hero 1

7 snabba med Stefan, projektledare

Med ett stort intresse för människor och teknik utgör Stefan den perfekta projektledaren på Toxic. Med stor tillit från kunder och kollegor styr Stefan projektledarskutan med varm hand och för projekt efter projekt i hamn med excellens. Ta reda på mer om Stefans roll som projektledare och hans bästa tips för att utvecklas i rollen i den här intervjun!

Hej Stefan! Du jobbar som projektledare på Toxic. Vad innebär det? 

Det innebär att jag ansvarar för en rad olika projekt här på Toxic. Jag finns med hela vägen från förstudie, kravställning, design, utvecklingsfas och vidare till lansering. Mitt jobb internt är att driva projektet genom att leda utvecklingsteamen mot vårt och kundens gemensamma mål. Jag har även en tät dialog med kunden och kommunicerar löpande projektets utveckling. I min roll ingår också att se till att vi håller oss enligt tidsplan, budget och att hela projektet uppfyller de krav som satts upp.

Kan du beskriva hur en typisk arbetsdag ser ut för dig?

En vanlig arbetsdag har jag mycket avstämningar och dialoger med andra personer i projekten. Det kan vara möten med kunder, utvecklingsteam, designers eller andra roller här på Toxic. Utöver möten består mina dagar av projektplanering, tidsuppföljning och testning i de projekt jag ansvarar för. Eftersom jag jobbar med människor behöver jag vara beredd på att mycket kan hända, både snabbt och oväntat, men det är det jag tycker är roligt – att ingen dag är den andra lik.

Hur kom du in på den här banan?

Jag har alltid gillat att jobba med teknik och människor. Datorer har varit ett intresse sedan en väldigt ung ålder och jag har pluggat datateknik på både gymnasiet och högskolan. I arbetslivet har jag dock jobbat mer med människor i affärsutvecklande roller än med själva tekniken. På Toxic har jag förmånen att få jobba nära tekniken och människor, vilket är väldigt roligt och utvecklande. Det passar min personlighet då jag är både strategisk, effektiv och problemlösande. Jag har liksom hittat min sweet spot här i kombinationen av teknik, ledarskap och människor.

Berätta om något som du är lite extra stolt över gällande din yrkesroll.

Jag är stolt över förtroendet jag får från mina kollegor. Jag drar inget tyngre lass än någon annan men jag har ett ansvar att se till att vi levererar enligt kundens förväntningar. Att få den tilliten från kunder och från teamet är spännande och häftigt tycker jag. Sen känner jag så klart alltid en stolthet när vi kommer i mål med ett projekt – och extra stolt blir jag när vi har överträffat kundens förväntningar.

Hur blir man en bra projektledare?

En nyckelfaktor är att vara bra på att kommunicera! Som projektledare jobbar du med många olika typer av människor och en projektledares jobb är att kunna identifiera och förstå alla personers olika behov och hitta en lösning som fungerar för hela projektteamet och blir det bästa för kunden. Som projektledare är det bra om du är effektiv och strukturerad samtidigt som du behöver vara föränderlig och kunna ta snabba beslut om något oförutsägbart händer.

Vad gör du för att fortsätta växa och utvecklas inom din yrkesroll?

För att vara en bra projektledare tror jag att det är viktigt att du är kunnig i det område du driver projekt i. För mig handlar det om att vara uppdaterad på nya tekniker och jobba nära de partners vi har för att alltid se till att våra kunder använder våra plattformar på bästa sätt. Eftersom att teknik är ett av mina stora intressen är inte det en svårighet utan det kommer sig väldigt naturligt. Något annat jag gör för att utvecklas är att utvärdera min och projektteamets insatser efter avslutat projekt. Det hjälper mig att se om jag kunde gjort något annorlunda för att resultatet skulle blivit ännu bättre och sedan ta med mig lärdomarna in i nästa projekt.

Till sist – vad är det bästa med att jobba som projektledare på Toxic?

Det finns många bästa saker, haha, men jag tycker att det är väldigt roligt att få vara med i den här typen av projekt; allt från att bygga om en webbsida till en e-handel, ta fram en ny webblösning eller förverkliga en appidé. Jag ser mig själv som en typ av entreprenör och i den här rollen får jag vara med på olika typer av utvecklingsresor med spännande bolag. Sen går det inte att svara på den här frågan utan att nämna att kulturen på Toxic är fantastisk och att gemenskapen är otroligt härlig. Jag älskar att gå till jobbet – och det är ju fantastiskt i sig!

Kontakt

Letar du efter en partner som kan översätta din vision till digitala lösningar? Med över två decennier i branschen har vi expertisen som krävs.

Kontakta oss

Jobba hos oss

Vill du ha kul på jobbet, ha en bra balans mellan arbetsliv och privatliv och jobba hos en arbetsgivare som bryr sig, på riktigt. Då ska du söka dig till oss på Toxic.

Jobba hos oss

Support

Är det något som strular? Kontakta våra supporthjältar så hjälper de dig med lösningar.

Mejla supporten