Hoppa till innehållet
Möt Hannes J R Hero 3

7 snabba med Hannes, webbutvecklare

Lär känna idrottspappan och webbutvecklaren Hannes, som tog vägen via lärarutbildningen, vidare till industrin för att sedan landa in i rollen som webbutvecklare på Toxic. En roll han trivs väldigt bra i.

Hej Hannes! Du jobbar som webbutvecklare på Toxic. Vad innebär det? 

Det innebär att jag utvecklar hemsidor, mestadels i Umbraco som är ett CMS-verktyg. Jag kodar större contentwebbar och ibland lite mindre omfattande webbar. I min roll som webbutvecklare hanterar jag också en del supportärenden för våra förvaltningskunder och jag stöttar ibland upp i projekt där det behövs lite extra hjälp för tillfället.

Kan du beskriva hur en typisk arbetsdag ser ut för dig?

En vanlig dag börjar på bästa sätt med en kopp kaffe på kontoret och lite tjöt med kollegorna. Då får jag en energiboost som sätter en go standard för dagen. Resten av dagen brukar vara varierande. Ofta jobbar jag vidare i de projekt jag är involverad i. Ibland har jag möte med affärsutvecklare för att estimera ett potentiellt nytt case eller för dialog med projektledare kring nya projekt som är på väg in. Givetvis har jag också dagliga och veckovisa avstämningar med mitt team – och då och då är jag med på workshops med kund. Men den största delen handlar så klart om att koda framför datorn. För mig är det viktigt med variation och det är därför jag trivs så bra med att jobba som webbutvecklare. När jag har en varierad vardag presterar jag som bäst.

Hur kom du in på den här banan?

På gymnasiet pluggade jag IT där jag lärde mig att programmera. Efter gymnasiet behövde jag ett avbrott för att testa på lite annat. Jag pluggade sen till lärare, vilket inte var min grej. Därefter ägnade jag nästan 10 år åt att jobba inom industrin. När pandemin kom såg jag ett tillfälle att göra något annat. Jag hoppade på en tvåårig YH-utbildning inom webbutveckling på distans, vilket var helt rätt val. Idag trivs jag riktigt bra med arbetslivet.

Du började jobba hos Toxic direkt efter utbildningen – varför sökte du dig till oss?

Jag hade ögonen på Toxic redan när jag började min utbildning där min målsättning var att få anställning på Toxic efter min examen. Det var något med känslan hos Toxic som fångade mig, människorna, bolaget och sättet att bry sig. Jag kan inte sätta fingret helt på det men det som kändes rätt då, känns ännu mer rätt idag.

Berätta om något som du är lite extra stolt över gällande din yrkesroll.

De stoltaste ögonblicken är när jag lämnar över en produkt som är funktionell, snygg och som kunden blir nöjd över. Jag får en boost av att se att det jag har byggt kommer till användning. Det gör mig stolt.

Hur blir man en bra webbutvecklare?

För mig är det viktigt att omge mig av kompetenta kollegor där vi hjälper varandra i stort som smått. Jag har också ett personligt mål att lära mig något nytt varje dag för när jag utvecklas innebär det att projekten jag arbetar med ständigt blir bättre och bättre och då ser jag min personliga utveckling på nära håll, vilket triggar mig att fortsätta utvecklas.

Till sist – vad är det bästa med att jobba som webbutvecklare på Toxic?

Det är helheten. Det är en prestigelös arbetsgrupp där vi hjälper varandra. Vi har kul tillsammans. Vi utvecklar varandra. Vi utmanar varandra och vi stöttar varandra. Vi har en stark gemenskap och det är en stor bidragande faktor till att jag mår bra och trivs riktigt bra på jobbet.

Kontakt

Letar du efter en partner som kan översätta din vision till digitala lösningar? Med över två decennier i branschen har vi expertisen som krävs.

Kontakta oss

Jobba hos oss

Vill du ha kul på jobbet, ha en bra balans mellan arbetsliv och privatliv och jobba hos en arbetsgivare som bryr sig, på riktigt. Då ska du söka dig till oss på Toxic.

https://jobb.toxic.se

Support

Är det något som strular? Kontakta våra supporthjältar så hjälper de dig med lösningar.

Support