Hoppa till innehållet
Lär Känna Mattias Hero 1

6 snabba med Mattias, affärsutvecklare

Mattias är tvårbarnspappan som gärna fyller livet med sport i alla dess former – och allra helst Elfsborg. Passande nog gillar han även att ha många bollar i luften, vilket han behärskar med bravur i sin roll som affärsutvecklare på Toxic.

Hej Mattias! Du jobbar som affärsutvecklare på Toxic. Vad innebär det? 

Det innebär att jag är ansvarig för affärsmässig kundkontakt, både för nya kunder och inom befintlig kundbas. Nu lät det väldigt stelt men det innebär i praktiken att jag skapar relationer med kunder, som ser till att vi och kunden hamnar på “same page” och förstår varandra. Det viktigaste för mig är att sätta mig in och förstå våra kunders behov så att jag kan förvandla frågetecken till utropstecken.

Kan du beskriva hur en typisk arbetsdag ser ut för dig?

Mina dagar innehåller ofta möten med olika personer. Det kan vara ett första möte med en potentiell ny kund där jag presenterar Toxic eller ett kortare statusmöte med befintlig kund. Jag skriver så klart en del offerter, planerar projekt och förstudier och har uppstartsmöten med nya kunder. Det viktigaste är att jag inom alla mina arbetsuppgifter är lyhörd mot kunden för att tillgodose kundens önskemål och behov. Det är min främsta prio. Sen har jag givetvis en viktig roll i att vara tillgänglig för våra utvecklare och agera brygga mellan leveransorganisation och kund.

Berätta om något som du är lite extra stolt över gällande din yrkesroll.

Jag har alltid jobbat med någon typ av försäljning men på senare år har jag kommit in på en mer teknisk inriktning kopplat till försäljningen. Det är roligt och utmanande att lära mig förvandla behov till en faktiskt teknisk lösning. Det är extra roligt att få vara med från starten – från första kontakt till uppstartsmöte, kravställning, planering, genomförande och lansering för att i slutändan se den färdiga produkten och kundens uppfyllda förväntningar. Då är jag extra stolt.

Hur blir du en bra affärsutvecklare?

Jag tror att det viktigaste är att lära sig att lyssna och förstå kunden. Du behöver ha en genuin nyfikenhet och vilja att sätta dig in i kundens problem och behov för att förstå deras vardag. Du behöver bry dig på riktigt. Då blir du en bra affärsutvecklare.

Vad gör du för att fortsätta växa och utvecklas inom din yrkesroll?

Jag försöker att göra alla moment och detaljer bättre för varje gång jag gör det. På så vis spetsar jag till mitt sätt att arbeta hela tiden – och det får mig att utvecklas. Jag fyller också på med ny kunskap och håller mig uppdaterad på det senaste inom branschen.

Till sist – vad är det bästa med att jobba som affärsutvecklare på Toxic?

Det är ett givet svar; kollegorna och kunderna, där det viktigaste inslaget är att jag bygger nya och bestående relationer med många olika individer. Det är det bästa med mitt jobb.

Kontakt

Letar du efter en partner som kan översätta din vision till digitala lösningar? Med över två decennier i branschen har vi expertisen som krävs.

Kontakta oss

Jobba hos oss

Vill du ha kul på jobbet, ha en bra balans mellan arbetsliv och privatliv och jobba hos en arbetsgivare som bryr sig, på riktigt. Då ska du söka dig till oss på Toxic.

Jobba hos oss

Support

Är det något som strular? Kontakta våra supporthjältar så hjälper de dig med lösningar.

Support