Hoppa till innehållet
Toxic Etapp 2 Jkpg 22

3 anledningar till att du som B2B e-handlare bör investera i ett PIM-system

Har du inget PIM-system till din e-handel är det hög tid att investera i ett. I det här inlägget presenterar vi tre anledningar till varför ett PIM-system stärker din affär.

Tusentals produkter betyder mängder av produktinformation, produktbeskrivningar, bilder, tekniska specifikationer och attribut. Som B2B e-handlare vet du att det är en utmaning att organisera och strukturera all information på ett bra sätt. Ett PIM-system (Product Information Management) hjälper dig att ta kontroll över din produktinformation. Vi går igenom topp tre anledningar till att du som B2B e-handlare bör investera i ett PIM.

1. Centralisering och hantering av stora produktmängder

Som B2B e-handlare har du ofta tusentals produkter att hantera, vilket innebär att du har en stor mängd produktinformation som behöver organiseras och struktureras på ett sätt som gör att dina kunder hittar rätt i din e-handel. Detta hjälper ett PIM-system dig med.

2. Ökad effektivitet och produktivitet

När ett PIM-system integreras med era övriga system blir hela informationsflödet automatiserat, vilket innebär att ni bara behöver hämta information från en källa, i stället för att hantera varje produkt manuellt. Detta ökar er effektivitet och frigör tid.

3. Förhöjd kundupplevelse

Ett PIM-system minskar risken för inkonsekvenser och felaktigheter i produktinformationen. Med organiserad produktinformation säkerställer du att dina kunder får del av den information de söker, vilket i sin tur leder till en mer positiv upplevelse av din e-handel och i slutändan en nöjdare kund.

Sammanfattningsvis hjälper ett PIM-system dig som B2B e-handlare att hantera och distribuera din produktinformation på ett effektivare sätt, vilket leder till ökad försäljning och bättre kundupplevelse.

Är du redo att ta kontroll över din produktinformation och effektivisera er produktion? Hör av dig till mig - Oscar, affärsområdesansvarig för e-handel på Toxic, så hjälper jag er framåt.

Ta del av referenscase från några av våra kunder

Låt oss skapa magi tillsammans

Skicka ett meddelande så hör vi av oss