Hoppa till innehållet
Pricestory

Toxic lanserar Sveriges första SaaS-tjänst för hantering av prisinformation inom e-handel

Idéen om en tjänst som underlättar för e-handlare att uppfylla den nya prisinformationslagen som trädde i kraft i september 2022 uppkom under Toxics 24-timmars hackathon. Några månader senare är tjänsten utvecklad och lanserad under namnet PriceStory.

Nyligen trädde en ny lag i kraft; prisinformationslagen, som innebär att företag som sänker priset på en vara även måste redovisa det tidigare lägsta priset under en 30-dagars period. Lagen syftar till att ge konsumenterna fullständig information för att således kunna fatta välgrundade beslut. Genom en enkel implementation i befintlig e-handelslösning kan alltså e-handlare numera automatisera prisinformationen så att de uppfyller lagkraven.

- PriceStory är ett ypperligt exempel på vad som kan hända när man ger utrymme för innovation på Toxic. Att se den här idén gå från tanke till en färdig och lanserad produkt är otroligt roligt. Att det sedan är en produkt som underlättar för samhället, ur både konsument- och företagsperspektiv är så klart än mer anledning att vara stolt, säger Kalle Ekstrand, CTO på Toxic Interactive Solutions.

Läs mer om PriceStory och boka en gratis demo på pricestory.io.