Hoppa till innehållet
IMG 0113

Toxic fortsätter agera för Jämlikhet

Digitalbyrån Toxic har under flera år arbetat aktivt för en jämlik och inkluderande kultur på företaget och en jämlik techbransch i stort. Nu kommer byrån med ytterligare ett initiativ där de bidrar till ett mer jämlikt samhälle.

Toxic anordnar en Instagram-tävling där man kan vinna posters skapade av tre av Toxics UX-designers och en webbutvecklare på temat Jämlikt. För att vara med att tävla krävs det att man skänker en valfri summa pengar till Regnbågsfonden. Summan som samlas in dubblas av Toxic* och pengarna går oavkortat till Regnbågsfonden. Insamlingen pågår under juni månad.

Som Jämlikhetsansvarig på Toxic är jag stolt över att se att medarbetare kommer med idéer som dessa. Det visar på att vi har lyckats forma en inkluderande kultur där såväl ledning som medarbetare förstår vikten av att jobba för ett jämlikt och inkluderande samhälle, säger Ida Boman, Jämlikhetsansvarig på Toxic.

Förra året arrangerade byrån en auktion där 15 posters auktionerades ut. Över 7000 kr samlades in. Även då skänktes den insamlade summan till Regnbågsfonden. Årets projekt har efter feedback omformats för att fler ska kunna vara med – utan att ekonomi ska vara ett hinder – och har även fått en tydligare koppling till företagets jämlikhetsarbete.

Genom det här upplägget har alla människor möjlighet att bidra med det man kan och många bäckar små ger stora möjligheter i det långa loppet, säger Linnéa Johnsson, initiativtagare till projektet och designer av två posters.

Du hittar fullständiga tävlingsregler och alla posters du kan vinna på vår Instagram.

*Toxic dubblerar summan upp till 15.000 kr