Hoppa till innehållet
IMG 3735

Svenska Orienteringsförbundet får en ny webb i Umbraco 10

Toxic har levererat en helt ny webb i Umbraco 10 för Svenska Orienteringsförbundet.

Toxic & Svenska Orienteringsförbundet

Sedan våren 2022 har Toxic och Svenska Orienteringsförbundet arbetat tillsammans för att ta fram en ny, modern webb i Umbraco 10. Vi har bland annat använt Alpine JS för att förbättra interaktiviteten. På webbsidan finns även integrationer mot Eventor, Svenska Orienteringsförbundets centrala IT-system, samt FitText – ett javascript som hjälper till med skalbarhet för avstavningar.

Då de flesta användarna på orientering.se besöker webbsidan i mobil har det varit fokus på att göra webbsajten mer användarvänlig för mobilanvändare genom att applicera ”mobile first”. Med den nya designen blir det bland annat tydligare menyer och bättre responsivitet.

En ny funktion på nya orientering.se är att innehållet fördelas i tre sektioner samt 23 distriktssidor som nås via huvudmenyn. De olika sektionerna och distrikten har egna startsidor med menyer, innehåll och nyhetsflöden. Den nya funktionen ska bidra till en tydligare struktur, och samtidigt göra det enklare för användaren att ta del av den senaste, relevanta informationen. 

  • Vår nya webb betyder väldigt mycket för oss på förbundet. Vår tidigare webbsida upplevdes omodern i designen och CMS:et var krångligt att arbeta i. Nu är den mer modern till utseendet och Umbraco är betydligt lättare att arbeta med för redaktörerna. Vi hoppas också att användarna ska tycka att den är lättnavigerad, säger Caroline Karlsson, kommunikationschef på Svenska Orienteringsförbundet. 

Använder du också ett krångligt CMS och överväger att byta till Umbraco? Läs mer om Umbraco här.

Om samarbetet

  • Samarbetet med Toxic har fungerat väldigt smidigt under hela projektet. Vi hittade tidigt en effektiv struktur på arbetet med kortare, digitala pulsmöten en gång i veckan. Däremellan har vi haft kontakt via mejl och Trello, där jag har kunnat följa arbetet och utvecklarna kunnat kommunicera direkt med varandra, säger Caroline Karlsson, kommunikationschef på Svenska Orienteringsförbundet. 
  • Det känns jätteroligt att ha fått jobba tätt tillsammans med Svenska Orienteringsförbundet för att ta fram en ny webb som möter förväntningarna från både redaktörer och besökare. Orienteringsförbundet har något för alla – från dig som vill testa på till dig som utövar på elitnivå – därför känns det extra roligt att vi kunnat ta fram en ny, modern webb tillsammans, säger Julia, projektledare på Toxic.

Om Orienteringsförbundet

Svenska Orienteringsförbundet består av 550 föreningar med 83 000 medlemmar runtom i Sverige. Svensk orientering är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter för allmänheten. Varje år arrangerar de runt 600 tävlingar, stora som små, där alla är välkomna.

Kika in Orienteringsförbundets nya webb här.

Behöver du en ny webb?

Vi hjälper dig

Låt oss skapa magi tillsammans

Skicka ett meddelande så hör vi av oss