Hoppa till innehållet
Svenska Innebandy 4

Innebandy.se till Umbraco 10

Under året har vi arbetat tillsammans med Svenska Innebandyförbundet för att ta fram deras nya webbplats och nu är den äntligen här!

I våras hade vi glädjen att presentera vårt inledda samarbete med Svenska Innebandyförbundet. Samarbetet innebar bland annat förvaltning av deras gamla webbplats och skapa upp en helt ny webbplats i Umbraco 10. Fokus och annat har varit på att ta fram en webbsida anpassad för Mobile First, då det är många som besöker webben på en mobil.

Målsättningen har varit att skapa en hemsida för hela innebandysverige. För de insatta och de nyfikna. Vi vill bli folksporten och tror att vår nya hemsida är en viktig pusselbit i det arbetet, säger Tero Marjamäki, kommunikationschef på Svenska Innebandyförbundet.

Läs mer om samarbetet här

Tekniken som använts

Den nya webbplatsen använder den senaste versionen av Umbraco 10, hostas med Umbraco Cloud. Vi har använt CookieTractor för cookiehantering. Webben har en koppling mot Innebandyförbundets system kallat IBIS där vi hämtar utbildningar från de olika distrikten. Det finns också en funktion kallad ”Hitta ditt lag” som också pratar med IBIS. Vi har även byggt till ett API med en funktion som möjliggör för tredje part att hämta nyheter och sidor på sajten, samt ett import-API för att importera nyheter och sidor ifrån den nuvarande sajten.

Vill du veta med om Umbraco? Läs mer här.

Om samarbetet

Det har varit spännande att få arbeta tätt tillsammans med Svenska Innebandyförbundet för att ta fram deras nya webbplats. Vi har lärt oss mycket på vägen, inte minst kring SIBF:s organisation och hur deras behov ser ut. Resultat är som 20 webbsidor i en, och bara det har varit en rolig utmaning, säger Julia Randau, projektledare på Toxic.

Vi hade kontakt med olika webbyråer innan valet av Toxic gjordes. Deras höga kunskap och erfarenhet av CMS-verktyget Umbraco tillsammans med ett intresse för sport och kunskap av svensk idrott var några av de avgörande delar som ledde till vårt samarbete, säger Thomas K:h Andersson, CTO/IT-ansvarig på Svenska Innebandyförbundet.

Vill du se den nya webben vi byggt? Surfa in på www.innebandy.se