Hoppa till innehållet
Toxic Ida Boman 1

Ida Boman är nominerad till Årets unga ledande kvinna

Passionerad, driven, kompetent, professionell och lyhörd är några av de ord som de nominerade beskriver Ida med. De senaste åren har Ida varit med och satt Toxics affärsområde Growth Marketing på kartan, samtidigt som hon har drivit hela bolaget framåt gällande jämlikhet inom projektet ”Ett jämlikt Toxic”. Nu finns hon med som en av de 21 nominerade till Årets unga ledande kvinna. Låt oss byta några ord med Ida!

Hej Ida! Grattis till nomineringen! Berätta mer om varför du kvalar in på listan som Årets unga ledande kvinna.

Tack så mycket. Jag är stolt och glad över att vara en del av listan, även om jag så klart hade önskat att samhället vore jämställt och att initiativet inte behövdes. Jag har inte tagit den ”vanliga” vägen för att komma dit jag är idag. Jag har ingen högre utbildning utan har tagit mig framåt genom att prestera och leverera där jag befunnit mig. Det är jag stolt över och jag hoppas att jag med min resa kan vara en inspiration för andra kvinnor som drömmer stort men hålls tillbaka av samhällets normer. Men det jag framför allt vill är att visa rekryterare och arbetsgivare att meriter inte alltid och enbart handlar om antal rader på ett cv. Som kvinnor behöver vi generellt fortfarande ta plats, jag hoppas att vi kan komma till en punkt där den i större utsträckning ges.

Årets unga ledande kvinna handlar om att lyfta fram förebilder. På vilket sätt anser du att du är en förebild?

Att vara en ledare och en förebild tror jag handlar om att inspirera och visa sina medarbetare hur bra de är, inte hur bra jag är. Det är något jag aktivt jobbar med i mitt ledarskap. Samtidigt bjuder jag mycket på mig själv, vilket är en balans mellan att tro på mig själv och samtidigt vara generös med mina egna svagheter – allt för att bidra till ett öppet klimat där det är okej att misslyckas och där man ska kunna vara stolt över sina framsteg. På det sättet utvecklas och växer vi tillsammans, som team och som individer.

Vad är du mest stolt över i ditt arbete?

Det finns många delar att lyfta fram men jag är extra stolt över att Toxic som bolag varit öppna för att ta jämlikhet på allvar. Genom projektet ”Ett jämlikt Toxic” har jag varit med och bidragit till ökad medvetenhet och engagemang internt, ökat intresset för Toxic som arbetsgivare – och varit med och anställt personer som uttalat sökt till Toxic på grund av vårt aktiva arbete med jämlikhet och inkludering, ökat antalet kvinnliga sökande till mansdominerade roller och ökat antalet kvinnor på ledande positioner.

Om utmärkelsen

Årets unga ledande kvinna startade år 2015 som ett initiativ för att öka andelen kvinnor på ledande positioner i Jönköpings län. Initiativet behövdes då, och det behövs i dag. Utmärkelsen drivs av Science Park, Handelskammaren Jönköpings län och Region Jönköpings län, och stöttas av ett stort antal organisationer inom privat och offentlig verksamhet.