Hoppa till innehållet
Monitor 1

Flexibilitet i fokus på Montitor ERPs nya webblösning

Nyligen lanserades Monitor ERP Systems nya webb. En lösning som den digitala byrån Toxic ligger bakom. Lösningen är byggd i Umbraco CMS och signifikant för webben är att den är dynamisk, flexibel och med enkelhet kan hanteras av redaktörer över hela världen.

Utmaning och lösning

Monitor ERP System kom till oss för att få hjälp att ta fram en toppmodern lösning som kunde hantera många språk, integrationer och en stor mängd innehåll. Givetvis antog vi utmaningen! Lösningen blev en contentwebb byggd i Umbraco där stort fokus lades på UX/UI-design och strukturering och navigering av innehåll. För att ge kundens största möjliga flexibilitet utvecklade vi block som kan återanvändas och justeras i snudd på all oändlighet.

Om Monitor ERP System

Monitor utvecklar Sveriges främsta affärssystem för tillverkande företag. Affärssystemet används dagligen av över 5500 företag och finns översatt på 14 olika språk. Huvudkontoret ligger i Hudiksvall, där den största delen av utveckling, försäljning och support ligger. Företaget är globalt och finns representerat i Danmark, Tyskland, Finland, Norge, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Malaysia, Singapore och Kina.

Integrationer och 11 olika språk

Eftersom att Monitor är ett globalt företag var ett krav från kunden att de skulle ha en webblösning som gav rätt förutsättningar för deras redaktörer. Redaktörerna skulle ha möjlighet att hantera och uppdatera plattformen oberoende vilket språk de talar eller vilket land de sitter i. Lösningen finns därför översatt på 12 olika språk och innefattar även ett plugin som underlättar översättning.

– Samarbetet med Toxic har gått bra under hela projektet. Vi har under utvecklingsfasen haft en nära dialog kring design, layout och funktionaliteten och är nöjd med slutprodukten där vår webbsida numera finns på 11 olika språk. Dessutom har vi en hel del editors som löpande skriver och uppdaterar innehåll på våra olika marknader, vilket fungerar väldigt bra, säger Simon Thorley, Webbansvarig på Monitor ERP System.

Resultat och vidareutveckling

En smart digital lösning som uppfyller kundens önskemål blev resultatet. Kunden är nöjd och vi är nöjda. Slutet gott allting gott – brukar man säga, men som tur är är inte det här ändhållplatsen utan glädjande nog fortsätter samarbetet med vidareutveckling och förvaltning av webblösningen.

Det har varit ett roligt projekt från start till slut och jag har både utvecklas och utmanats på vägen. Extra roligt har det varit att få tänka flexibilitet i alla block och jobba med en stor mängd integrationer. Sen är det alltid lika roligt att få lansera en lösning till en nöjd kund, säger Viktor Abrahamsson, webbutvecklare på Toxic.

Läs mer om Umbraco här.

Läs mer om UI/UX Design här.