Hoppa till innehållet
Albin Andreas (1)

Vi gratulerar Albin och Andreas – årets två (!) stipendievinnare!

Vi letade efter en stjärna men fann två. Mottagare av 2021 års stipendium är Albin Lagerquist och Andreas Samuelsson.

I år var det inte bara en person som fångade vårt intresse lite extra, utan två. Och vi vill gärna leva upp till vårt rykte att vi inte är som alla andra så här står vi idag, med två stipendievinnare. Om vi är glada för det? Till 100%! Vi tar alla chanser vi får att stärka upp teamet med kreativa talanger och säger därför grattis och välkomna till Albin och Andreas! 

Hej Albin & Andreas! Ni båda stack ut bland de som sökte stipendiet. Vad gjorde ni för att väcka vår uppmärksamhet?

Albin: Jag har förstått att det är viktigt att det känns rätt när nya personer ska in på Toxic så jag gissar att ett par genuina digitala kaffemöten i kombination med resultatet på arbetsprovet löste det mesta. 

Andreas: Jag tog fram en nice portfolio och bjöd på mig själv under intervjuerna. Jag försökte också lägga till det där lilla extra under arbetsprovet. Detaljer spelar roll! Det var lite annorlunda eftersom allting skedde digitalt men jag tycker ändå det flöt på bra och att vi fick en god uppfattning om varandra.

Nu har ni jobbat i två veckor på Toxic, hur känns det?

Albin: De två första veckorna har varit otroligt givande. Trots att jag fortfarande är ny känns det som att jag har jobbat här betydligt längre och redan är som en i “familjen”.

Andreas: Det känns riktigt bra! Jag uppskattar att komma till kontoret och jobba och umgås med likasinnade.

…och vad ser ni fram emot mest kommande månader?

Albin: De kommande månaderna ser jag fram emot att ännu mer hands-on-arbeta med kod och applicera det jag lärt mig, både under plugget men också de gångna veckorna här på Toxic. 

Andreas: Oj, hmm! Det ska bli kul och spännande att ta sig an mitt första projekt och jag ser också fram emot att få hänga och lära känna Toxic-gänget ytterligare.

Sist men inte minst, vad ska ni göra för vinstsumman?

Albin: Vet i sjutton haha, men eftersom vi delar på den så hade det varit kul att dra ett par svängar i Alperna i vinter om omständigheterna tillåter. 

Andreas: Det blir med stor sannolikhet en alpresa tillsammans när restrektionerna tillåter. Delad glädje är dubbel glädje!

Tack för pratstunden och varmt välkomna till Toxic! 

Stipendiet syftar till att premiera kreativa talanger som uppvisar god kunskap i webbutveckling och ett utstickande sinne för design. Alla studenter som vill kan ansöka och därefter handplockas de som har gjort ett extra stort intryck på oss. De får komma på intervju och göra ett arbetsprov och därefter utses vinnaren.  

År 2019 delade vi för första gången ut stipendiet. Vinnare blev då Lisa Årman, som nu, två år senare är fortsatt kvar hos oss – och det är vi väldigt glada för, för hon fortsätter ständigt imponera.