Schemalägg dina Instagram-inlägg med Facebooks Creator Studio

Skrevs av  Ida Boman  den  08 augusti 2019

Glöm begränsningar och dyra tredjepartslösningar! Nu kan du schemalägga dina Instagram-inlägg och IGTV via Facebooks Creator Studio.

Facebook har länge haft en egen funktion för schemaläggning av inlägg – något som både förenklar vardagen och gör att vi som arbetar med sociala medier kan vara lediga och fortfarande ha ett jämnt och stadigt flöde av organiska inlägg i kanalen. Instagram har dock saknat funktionen vilket gjort att vi fått använda oss av tredjepartslösningar såsom Later, Falcon och Hubspot för att tidsinställa Instagram-inlägg. Eftersom dessa tjänster kostar pengar (om du vill få tillgång till alla funktioner) blir många Social Media Managers begränsade vid schemaläggning av Instagram-inlägg. Detta förändras alltså nu, i och med att schemaläggning för Instagram kommer in i Facebooks Creator Studio.

Vad är Creator Studio?

Har du inte använt Creator Studio tidigare rekommenderar vi verkligen att du testar! Här kan du nämligen publicera, hantera, monetarisera och mäta innehåll på alla dina Facebook-sidor och Instagram-konton. Creator Studio hjälper dig även att dra nytta av analysmöjligheter.

“undefined”

Schemalägg Instagram-inlägg

Instagram-funktionen i Creator Studio har sedan i våras funnits för kreatörskonton men börjar nu rullas ut även för företagskonton. Har du inte fått den ännu är det alltså bara en tidsfråga, och förhoppningsvis inte särskilt långt borta. Än så länge är det Instagram-inlägg (både foto och bild) samt IGTV som går att publicera och administrera via Creator Studio. Förhoppningsvis kommer även schemaläggning för händelser, vilket skulle lösa all organisk schemaläggning i ett och samma verktyg.

Creator Studios publiceringsverktyg ger dig en exakt och tydlig bild av hur ditt inlägg kommer att se ut när det publicerats. Precis som när du gör ett inlägg direkt i Instagram-appen, laddar du här upp bild eller video, skriver text, lägger till hashtags, emojis, platstaggar och taggar andra konton. I Creator Studio kan du (till skillnad från i många tredjepartsverktyg) även lägga upp flera bilder i samma inlägg. När du är färdig med ditt inlägg är det bara att välja datum, tid och schemalägga – klart!

I Creator Studios innehållsbibliotek får du dessutom en tydlig överblick över tidigare inlägg och under statistik-fliken ser du svart på vitt hur det går för ditt innehåll.

Facebooks hjälpsida kan du läsa mer om hur du kommer igång och använder Creator Studio.

Vill du veta mer om hur du skapar lönsamhet med hjälp av sociala medier? Vi finns här för att guida dig vidare, och tar hand om allt ifrån strategiarbete till annonsering och utvärdering.

Vägen till en stark digital närvaro

Vet du inte var du ska börja? Det vet vi. Ring oss eller kom och hälsa på, vi har gott (om) kaffe!

Klicka här

Tack för att du tog första steget!
Vi tar nästa steg och hör av oss till dig.

Det är här ditt nya projekt börjar.

Ge oss lite kött på benen kring vilken typ av projekt det gäller så hör vi av oss inom kort.

Webb

E-Handel

SEO

Varumärkesstrategi

Foto & Film

Webbanalys

PIM-system

Grafisk identitet

Intranät

Sociala Medier

Mobil & Webbapp

Google Ads

Beskrivning av projekt

Dina uppgifter
Oj, nått gick fel! Kolla så alla fält blev korrekt eller kontakta oss via kontaktsidan.