Hoppa till innehållet
Albin Andreas (1)

Favorit i repris - vi delar ut stipendium för webbutveckling

Närheten till Jönköping University är något vi uppskattar och tar till vara på. Att få träffa och inspireras av studenter och kommande generations arbetstagare hjälper oss att hålla oss på tårna.

Vi tycker det är viktigt att ha ett nära samarbete med Jönköping University och att erbjuda ett stipendium tillsammans med Tekniska högskolan är ett av initiativen vi tror på och vill fortsätta jobba med. Stipendiet ger oss en möjlighet att fortsätta mötas av kreativa talanger och att kunna ge fler studenter chansen att bygga på sin arbetslivserfarenhet.

Därför kommer vi i år att premiera en student som under sin studietid valt att fokusera och förkovra sig inom webbutveckling. Vi ser gärna att studenten förutom att att ha ett stort intresse för utveckling av webb och design, även vill utmana oss i sitt sätt att ta sig an problemlösning med teknik och/eller kreativitet.

Vinnaren för stipendiet får 10 000:- och en 6 månaders provanställning hos oss på Toxic.

2019 års vinnare

Senast vi delade ut stipendiet vann Lisa Årman. Med sin känsla för design och sitt brinnande intresse för kod gav hon oss en härlig utmaning med sitt kreativa sätt att koda sin portfolio. Idag är vi glada över att ha henne hos oss.

Det har gått ett tag sen Lisa vann stipendium från oss och ni kanske är lite nyfikna på vad hon gjort sedan dess?

Vad gjorde du med dina 10 000 kronor?
Jag åkte till Montenegro tillsammans med min syster. Vi bilade runt hela landet och besökta allt ifrån vingårdar till skidbackar.

Hur var dina 6 månader som provanställd?
Superlärorika! Jag har utvecklats jättemycket i min roll som webbutvecklare och även personligen. Jag har fått nya vänner och lärt mig mer än bara webbutveckling. Bland annat att spela foosball som har blivit en typisk klockan-15-paus på dagarna. Jag har också blivit en hejare på rundpingis.

Under min tid som provanställd fick jag jobba med diverse webbsidor genom att uppdatera befintliga och skapa nya från grunden. I och med det, var min största (men också roligaste) utmaning att lära mig ett helt nytt CMS, Umbraco. Från att endast ha utvecklat i Wordpress och PHP innan fick jag lära mig Umbraco och C#.

Under min period på Toxic har jag lärt mig väldigt mycket av mina kollegor och blivit varmt välkomnad. Redan första veckan fick jag besöka de olika kontoren Anderstorp, Borås och Jönköping för att träffa alla kollegor och se hur de arbetar.

Vad gör du idag?
Idag arbetar jag på Toxic som front-end utvecklare i CMS:et Umbraco, med allt från stora till små kunder. Väldigt varierande och roligt.

Vad gjorde du för att sticka ut i mängden när du sökte stipendiet?
Jag försökte hitta ett unikt sätt att visa vem jag är och vad jag brinner för. Det resulterade i att jag skapade en interaktiv webbsida som kompletterade min portfolio.