Design & UX

Ge dina kunder en optimal användarupplevelse med bra UX-design. Vi skapar en webbsida som engagerar, stärker ditt varumärke och säljer dina produkter.

Du besöker en webbsida som tilltalar dig men du kan egentligen inte förklara varför. Det är ungefär som känslorna vid en blommande förälskelse. De dyker upp utan förvarning. Och det är precis den känslan som bra UX-design skapar. Den ska inte märkas. Det ska bara kännas rätt.

Vad är UX-design?

UX står för User Experience och handlar om att göra vardagen enklare och trevligare för människor. I ditt fall, för dina kunder. Enkelt förklarat handlar alltså UX-design om visuell design, interaktionsdesign, användarvänlighet och tillgänglighet. Och för att lyckas skapa en användarupplevelse utöver det vanliga behöver du lära känna dina kunder och förstå hur de tänker, känner och agerar. När du lär känna dina kunder är det enklare att skapa en magisk användarupplevelse som exempelvis bidrar till ökad konvertering och ett starkare varumärke. UX-design ska attrahera och bilda struktur på webbsidan för att dina kunder intuitivt ska förstå vad som ska göras och vad som ska klickas på. Och skapa positiva känslor, så klart.

Användarupplevelsen i fokus

En optimal användarupplevelse fyller en funktion eller löser ett problem. Är upplevelsen ny och spännande ökar du dina chanser att inte bara attrahera befintliga kunder, utan även locka nya. Designen ska sticka ut, vara tilltalande och anpassad efter din målgrupp. Din berättelse ska på något sätt visualiseras genom designen. Men det viktigaste för att lyckas är att ta på sig de holistiska glasögonen och reda ut hur allt fungerar och hänger ihop, att skapa en helhet.

Så jobbar vi

När vi börjar arbeta tillsammans med dig går vi igenom användarscenarion för att reda ut hur dina kunder använder dina digitala tjänster, din webbsida eller app. Genom att gå igenom kundernas nuvarande användarupplevelse är det lättare att se förbättringsmöjligheter och utgå därifrån. Är ditt nuvarande content tilltalande och relevant? Är webbsidan lättnavigerad?

Arbetet grundar sig i att skapa magiska kundupplevelser, men det är också viktigt för oss att skapa bra förutsättningar för dina redaktörer. Efter att vi identifierat förbättringsmöjligheterna tar vi med oss arbetet till vår kammare och optimerar användarupplevelse och övrig design.

Det är viktigt för oss att din webbsida engagerar, stärker ditt varumärke och säljer dina produkter. En webbsida som används. När vi skapat grunden bygger vi på med er grafiska identitet. Det är i slutändan tonalitet, texter och bilder som skapar den totala upplevelsen för kunderna.
För vet du vad vi är övertygade om? Företag utan kundupplevelsen i fokus kommer inte hänga med i framtiden. 

Nära dig och ditt team

Slutligen. För oss är samarbetet viktigt. Vi jobbar gärna nära dig och dina kollegor i tvärfunktionella team där vi kan dra nytta av varandras kompetenser. Vi tror nämligen att teamwork makes great work! Och genom att skräddarsy upplevelsen tillsammans banar vi väg för en starkare digital närvaro.

 

 

Till våra kundcase