Hoppa till innehållet
Kalle Tidigare VD

Ett brev från Kalle, tidigare VD nu CTO på Toxic.

Ett brev från Kalle tidigare VD nu CTO på Toxic.

Hej,
Det senaste året har varit annorlunda för oss alla. Vi har setts mindre och stått inför nya utmaningar som inte gick att förutse. Det har gjort att alla varit tvungna att ställa om, tänka nytt och utvecklas. Många säger att digitaliseringens värld har spolat fram tiden minst sju år på lika många månader.
På Toxic tog vi ett strategiskt beslut den 16:e mars 2020 att vi skulle jobba oss igenom det här tillsammans och gasa oss ur krisen. Detta för att vara redo att med hög fart ta oss ur kurvan när vi och marknaden var redo. Listan vi hade med actionpunkter för att göra detta är numera avcheckad och vi står inför en mycket spännande framtid.
Under pandemin har vi hittills anställt 19 personer och har precis genomfört en omorganisation där vi ytterligare ska öka fokus på kundresan. Vi kommer även fortsätta satsa vidare på vår förvaltningsorganisation, Customer Success där våra supporthjälpar ingår. Dom har redan blivit fler och har även fått förstärkning i form av en testledare som skall öka kvalitén ytterligare i vårt arbete.
Efter 25 år som VD kommer även jag att göra en förändring, genom att lämna över stafettpinnen till min kompanjon Daniel Eriksson och istället fokusera på tekniken och våra utvecklare som CTO (Utvecklingschef). Det var i utvecklingen det engång började och jag ser fram emot att vara tillbaka där, i hjärtat av organisationen. Reflekterar jag ytterligare över de 25 åren kan jag ödmjukt säga att de har varit helt fantastiska, stundtals utmanande, stundtals överrumplande, alltid lärorika och utvecklade. Att få växa från ett enmansföretag till idag 50 fantastiska kollegor är något jag behöver upprepa för mig själv för att ta in, vilken resa. Och nu fortsätter den med en annan titel på visitkortet.
I denna omorganisation ökar vi tydligheten internt och skapar organisationen som ska ta oss vidare in i framtiden - tillsammans med er som kunder. Vi kommer även göra satsningar på nya affärsområden som vi kommer berätta mer om under hösten. En liten teaser är att det handlar om digital affärsutveckling och konsten att med insikter och idéer skapa nästa nivå av digitala affärer.
Vi är redo för det nya normala och vi ser fram emot hösten tillsammans med er.
Det ska även bli roligt att ses lite oftare i fysiska möten.

Kalle Ekstrand
Tidigare VD nu CTO