Hoppa till innehållet
Så Skapar Du En Kundportal Som Dina Kunder Älskar Hero

Så skapar du en kundportal som dina kunder älskar

Att skapa en kundportal som tillgodoser kundernas behov till fullo kan vara en utmaning, men belöningarna i form av ökad kundnöjdhet och lojalitet är väl värda ansträngningen. Här är några råd för att designa och implementera en portal som dina kunder kommer att uppskatta och använda frekvent.

1. Användarvänlig design

En användarvänlig design är nyckeln till en framgångsrik kundportal. Det är viktigt att ha en ren och enkel layout, med tydliga navigationsvägar och en responsiv design som anpassar sig till olika enheter. Genom att genomföra användartester kan du få värdefull feedback och göra de justeringar som behövs för att förbättra användarupplevelsen kontinuerligt.

2. Personanpassat innehåll

För att skapa en verkligt engagerande kundportal är det viktigt att visa innehåll som är relevant och anpassat till varje enskild användare. Genom att utnyttja kunddata kan du skräddarsy innehållet i portalen baserat på kundens preferenser, beteende och köphistorik. Detta skapar en mer personlig och relevant upplevelse som uppmuntrar till fortsatt användning av portalen.

3. Självbetjäningsmöjligheter

Kunder uppskattar möjligheten att själva kunna lösa sina problem och hitta svar på sina frågor. Kundernas önskningar kan du bland annat uppfylla genom att erbjuda en kunskapsbas med FAQ-avsnitt och självbetjäningsfunktioner. Några självbetjäningsfunktioner som är snudd på garanti för nöjda kunder är när era kunder själva kan göra en order, skapa offert, se pris och lagersaldo samt hantera egna användare. Om ni dessutom ser till att integrera er kundportal med ert affärssystem kan ni skapa en 24/7 self-service-portal med orderintegration och automatiskt uppdaterade priser. Totalt sett har ni då skapat en kundportal som ger era kunder rätt verktyg att hantera sina ärenden effektivt och som sparar tid och resurser. Några affärssystem som vi vanligtvis bygger integrationer mot är Monitor, Business Central och Jeeves.

4. Snabb och effektiv support

Trots att självbetjäningsresurser är en viktig del av en kundportal, finns det tillfällen då kunden behöver personlig assistans. Genom att integrera kundsupport direkt i portalen, till exempel via livechatt eller kontaktformulär, kan du erbjuda snabb och effektiv hjälp när kunden behöver det som mest.

5. Säkerhet och dataskydd

Att skydda kundens information är avgörande för att bygga förtroende och skapa en säker användarupplevelse. Genom att implementera starka säkerhetsprotokoll, såsom tvåfaktorsautentisering och kryptering, kan du säkerställa att kundens data är skyddad. Transparens kring hur du använder och skyddar denna information stärker ytterligare kundens förtroende för din portal.

6. Feedback och ständiga förbättringar

Slutligen är kundfeedback en ovärderlig resurs för att förstå hur du kan förbättra portalen och öka kundnöjdheten. Genom att regelbundet be om feedback, antingen via undersökningar, formulär eller direkta kommunikationskanaler, får du insikter som kan användas för att göra kontinuerliga förbättringar av portalen och därmed förbättra kundupplevelsen.

Toxic är experter på kundportaler

Genom att följa dessa råd kan du skapa en kundportal som inte bara möter dina kunders behov, utan också ger dem en positiv och värdefull upplevelse som stärker deras relation till ditt företag. Värdet ökar för både ditt företag i form av effektivisering och sparade resurser samtidigt som ni bygger en stark kundlojalitet. Det är en så kallad win-win situation. Vi på Toxic har lång erfarenhet av att bygga kundportaler och vet vad som krävs för att tillgodose kundernas behov. Kontakta oss så berättar vi mer!

Vill du komma i kontakt med oss?

Klicka här

Toxic Oscar Salomonsson 16

Oscar Salomonsson

Affärsområdesansvarig e-handel

031-376 24 82

Låt oss skapa magi tillsammans!