9 snabba med Viktor, webbutvecklare på Toxic!
Nyhet
3 min
Viktor har från dag ett har känts självklar på Toxic. Kanske har det att göra med att hans småländska hjärta klappar lika starkt som Toxics. Läs mer om Viktors vardag som webbutvecklare på Toxic och hans väg till programmeringsbanan i intervjun här nedanför.
Hej Viktor! Du jobbar som webbutvecklare på Toxic. Vad innebär det?
Jag jobbar som frontend-utvecklare, vilket betyder att jag översätter våra designers verk till en faktiskt fungerande webbplats. Mitt jobb är att säkerställa att det som utvecklas följer designskisserna och uppfyller kundens önskemål. Därför är kommunikation med alla involverade i projektet en viktig och väsentlig del i min vardag.
Kan du beskriva hur en typisk arbetsdag ser ut för dig?
Dagen börjar alltid med en kopp kaffe. Det är sen gammalt. Därefter kommer jag med en klyscha; det varierar från dag till dag beroende på vilka projekt jag jobbar med. Något som däremot går att säga är att varje dag innehåller problemlösning i någon form.
Och i den bästa av världar – hur ser en toppendag ut?
Det roligaste är när jag har ett större problem att sätta tänderna i, som jag tror att jag behöver jobba på länge men som sedan går oväntat lätt att lösa. En lugnare form av adrenalinkick helt enkelt.
Hur kom du in på webbutvecklingsspåret?
Allt började när jag hade min första webbutvecklingskurs på gymnasiet i Gnosjö. Jag visste direkt att webbutveckling var något jag ville jobba med. Jag fascinerades av det faktum att du kan förvandla en vit skärm till en färdig webbplats som faktiskt är användbar och fungerar. Vidare insåg jag att webbutveckling är väldigt brett och att jag kan utvecklas inom många områden och att jag därför, med största sannolik inte kommer tröttna på yrket.
Hur har din resa hit till Toxic sett ut?
Första gången jag fick upp ögonen för Toxic var på ett studiebesök under gymnasiet. Redan då visste jag att det var här jag ville jobba längre fram. Men först väntade tre år på högskolan, en ansökningsprocess och några nervösa koppar kaffe innan jag fick klart att jag blev anställd. Nu sitter jag här två år senare och trivs som fisken i vattnet.
Vad hos Toxic fångade din uppmärksamhet?
Det var dels kulturen, dels närheten till bygden här i Småland som fångade mitt intresse. Det är väldigt roligt att få utveckla och digitalisera företag som jag har växt upp med. Jag är glad för mina småländska rötter och är gärna med och bidrar till en framåtlutad och digitaliserad bygd.
Hur blir man en bra webbutvecklare?
Det finns tre ledord; nyfiken, nyfiken och nyfiken. Det händer väldigt mycket i den här branschen och om du är nyfiken kommer du att bli en bra webbutvecklare. Använd din nyfikenhet till att lära dig nya saker för då samlar du snabbt på dig verktyg och utvecklar egenskaper som gör dig till en bra webbutvecklare.
Vad gör du för att fortsätta växa och utvecklas inom din yrkesroll?
Det går hand i hand med att vara nyfiken; att hela tiden hålla sig uppdaterad på det du är intresserad av. Det kan handla om ny teknik, nya plattformar, smartare sätt att lösa problem och så vidare. För egen del hämtar jag mycket kunskap från duktiga Youtubers.
Till sist – vad är det bäst med att jobba som webbutvecklare på Toxic?
Det bästa med att jobba som webbutvecklare på Toxic är prestigelösheten som finns bland kollegorna. Det finns inga dumma frågor och det finns alltid någon tillhands som kan och vill hjälpa till om jag kört fast. Och det gäller inte bara utvecklare, utan alla på Toxic. Det finns mycket talang under samma tak och jag lär mig hela tiden nya saker av mina kollegor, vilket jag tycker är väldigt roligt. Toxic håller också utbildning högt, varför vi bland annat har möjlighet att internutbilda oss sista fredagen varje månad. Det är få förunnat.
Vill du bli en del av Toxic? Se våra lediga tjänster.
Läs mer
7 snabba med Tobias, utvecklingschef på Toxic
Med ett brinnande intresse för teknik och en passion för ledarskap, leder han medarbetare på Toxic med precision och engagemang. Utanför arbetet är han en mångsysslare som uppskattar träning och matlagning. Lär känna Tobias, utvecklingschef på Toxic.
4min
5 sätt EntityFlow förenklar din systemintegration
Att integrera olika system inom en verksamhet kan vara både tidskrävande och komplext. Här är fem sätt som EntityFlow, Toxics kraftfulla integrationsmotor, förenklar denna process och skapar värde för ditt företag:
2min
Därför bör du integrera ditt PIM-system med din e-handelsplattform
När det handlar om onlinehandel är en smidig integration mellan Product Information Management (PIM)-system och e-handelsplattformar avgörande för framgång. Upptäck hur integreringen av PIM-system med din e-handelsplattform kan förbättra datakonsistens, effektivisera hanteringen av produktinformation och skapa en förbättrad kundupplevelse, samtidigt som den sparar tid och minskar kostnader för din verksamhet.
2min