7 snabba med Lisa, frontendutvecklare på Toxic
Nyhet
3 min
Lisa är frontendutvecklaren som håller både den logiska och kreativa delen av hjärnan skärpt genom att kombinera design och webbutveckling i sin vardag. Hon fungerar som bäst när hon intagit en kopp kaffe och hon brinner för att vara med och underlätta genom digitala lösningar för utsatta personer i samhället. Möt Lisa, frontendutvecklare på Toxic!
Hej Lisa! Du jobbar som webbutvecklare på Toxic. Vad innebär det?
Jag är frontentutvecklare, vilket innebär att jag både designar och utvecklar webblösningar. Ibland tar jag fram en design som jag själv utvecklar och ibland får jag en design presenterad för mig som jag sedan utgår från. Mitt jobb innebär också att jag vidareutvecklar befintliga lösningar för våra kunder genom att ta fram förslag på förbättringar. För mig är variationen av design och utveckling det bästa. På så sätt ser jag till att hålla både den kreativa och den logiska delen av hjärnan skärpta.
Kan du beskriva hur en typisk arbetsdag ser ut för dig?
Jag börjar med en go kopp kaffe innan jag betar av mejlen. Därefter hoppar jag vanligen in i det projekt som jag avslutade föregående dag med. På så sätt håller jag mig uppdaterad så att jag lätt kan fortsätta där jag slutade. Nuförtiden har det blivit lite av en rutin att börja med att bocka av de mindre uppgifterna som finns på att-göra-listan. Det är något väldigt tillfredställande med att checka av många saker på kort tid. När jag är uppvärmd hugger jag tag i de uppgifter som kräver större fokus och mer problemlösning. Givetvis har jag en hel del kundkontakt om dagarna också.
Hur kom du in på webbutvecklingsspåret?
Mina föräldrar har alltid jobbat inom teknik så det har alltid legat nära tillhands. Jag har vetat att jag har velat följa i deras fotspår på något sätt. Dock började jag utbilda mig till maskiningenjör, vilket jag snabbt insåg inte var något för mig. Då testade jag en ny utbildning inom webbutveckling men där var fokus på backend, vilket inte heller lockade mig fullt ut. Slutligen hittade jag hem på New Media Design på Jönköping University där jag fick jobba med både design och utveckling. Sedan hamnade jag på Toxic och här har jag trivts sedan dag ett.
Berätta om något som du är lite extra stolt över gällande din yrkesroll.
Jag är stolt över att jag kan vara med och påverka omvärlden genom digitala lösningar. Jag har till exempel varit med och utvecklat en webblösning för kvinnojourer, som är ett pro-bono-projekt. Det känns väldigt bra.
Hur blir man en bra webbutvecklare?
Är du nyfiken och villig att lära dig nya tekniker kommer du komma långt. I det här yrket blir du aldrig fullärd, vilket ibland kan kännas utmanande, men för det mesta är det en positiv del som gör att jag hela tiden strävar efter att bli bättre. Sedan ska du aldrig underskatta att lära dig av andra – att dela med dig av kunskaper är en otrolig styrka och utvecklar både dig själv och andra.
Vad gör du för att fortsätta växa och utvecklas inom din yrkesroll?
Jag försöker ta mig an projekt som känns lite ”oj” i början. Då tvingar jag mig själv att fortsätta utvecklas och prestera på en än högre nivå. Jag vet att jag har kompetenta kollegor runt mig och att det alltid finns någon att fråga om jag skulle köra fast. Vi har också en fredag i månaden när vi har möjlighet att kompetensutveckla oss så den tiden tar jag tillvara på för att vässa mina kunskaper och fortsätta utvecklas!
Till sist – vad är det bäst med att jobba som webbutvecklare på Toxic?
Kollegorna och rundpingisen, haha. Nej jag skojade bara – i alla fall om pingisen. Kollegorna är givetvis en av de stora anledningarna till att jag trivs så bra. Kollegorna och att det alltid är så bra stämning.
Vill du också bli en del av Toxic? Spana in våra lediga tjänster!
Läs mer
Vi hälsar fyra nya kollegor välkomna till Toxic
Vi är glada att kunna presentera fyra nya stjärnor till vårt team på Toxic - Karl, Hannah, Kristian och Dennis. Läs vidare för att lära känna dem lite bättre och få en inblick i vad de ser fram emot i sina nya roller.
4min
Team Accessibility: Experterna bakom tillgängliga och inkluderande digitala lösningar
På Toxic sätter vi tillgänglighet i fokus. Det är inte bara en del av processen, utan en grundpelare i hur vi skapar lösningar som fungerar för alla, oavsett förutsättningar. Toxic ska vara bäst i branschen och leda utvecklingen framåt. Här spelar Team Accessibility, under ledning av Alice och Linnéa, en central roll.
3min
Därför är Umbraco det smarta CMS-valet för ditt företag
Att välja rätt CMS kan kännas överväldigande med den uppsjö av alternativ som finns på marknaden. Därför har vi gjort det enkelt för dig. Vi har samlat 12 punkter som förklarar varför Umbraco är det bästa CMS:et för ditt företag.
4min